Notícies

Totes les notícies

Toni Morral: “L’habitatge digne és un dret i calen acords ambiciosos entre institucions, agents socials i sector econòmic per garantir-lo”

Junts per Catalunya celebra l’aprovació ahir per part del Govern del decret de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge

El diputat de Junts per Catalunya Toni Morral ha celebrat l’aprovació per part del Govern del decret de mesures urgents en matèria d’habitatge i ha considerat que administracions i societat han de treballar conjuntament amb acords ambiciosos per garantir aquest dret. “És una urgència i una emergència garantir aquest dret i per això calen acords ambiciosos entre institucions, agents socials i sector econòmic” ha apuntat Morral en una interpel·lació al conseller de Territori i Sostenibilitat aquest dimecres al ple del Parlament.

En la seva intervenció, Morral ha recordat diverses mesures impulsades pel departament de Territori i Sostenibilitat per garantir l’accés a l’habitatge com ara incrementar el parc d’habitatge social; invertir en el manteniment del parc d’habitatge; lluitar contra els desnonaments i facilitar l’accés a l’habitatge en condicions assequibles; aprovar legislació per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica o augmentar les prestacions al pagament del lloguer. En aquest sentit, Morral ha recordat que el Govern ha passat de destinar 50 milions d’euros en programes socials l’any 2012 a 138 milions d’euros aquest 2018, el que significa un increment del 176% en 7 anys.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha assegurat que el decret respon a la necessitat urgent d’aprovar un instrument normatiu amb rang de llei “que recondueixi la situació d’extrema dificultat d’accés a un habitatge de preu assequible de lloguer per una part significativa de la població”. Entre les mesures per redreçar la situació el conseller ha destacat l’increment del parc de lloguer, l’establiment de més i millors instruments per combatre les situacions d’emergència i els desnonaments, així com mesures per moderar els preus dels habitatges lliures “sigui de forma directa o indirecta”.

 

Barcelona, 6 de març de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.