Notícies

Totes les notícies

El Congrés dóna llum verda a la baixa laboral per a pares o mares amb fills menors en quarantena per contacte estret amb Covid-19 a instàncies de Junts per Catalunya

Quan un pare o mare ha de quedar-se a casa amb el seu fill menor per contacte estret amb Covid-19 ha de poder accedir a una baixa laboral”, reclama Miquel

 

El diputat de Junts per Catalunya per Girona al Congrés, Sergi Miquel, ha defensat aquest dimecres una Proposició no de Llei que insta el Govern espanyol a regular la baixa laboral dels pares o tutors de fills en edat escolar que hagin de fer quarantena pel coronavirus, tant si han donat positiu en una prova PCR com si no. “El problema és especialment difícil per als alumnes que han de fer quarantena per contacte estret amb un contagiat“, ha advertit, perquè “quan un pare ha de quedar-se a casa amb el seu fill menor ha de poder accedir a una baixa laboral“. “No és una solució perfecta, però és òptima“.

 

Per tot això, Miquel ha demanat aprovar i desenvolupar els mecanismes necessaris per tal d’atorgar una baixa o prestació a un dels progenitors de menors que, contagiats o no, es veuen obligats a romandre en quarantena. “Cal trobar una solució el més aviat possible“, ha reclamat, abans d’admetre que “és de justícia, és necessari i és un bé per als pares, els alumnes i els centres escolars“.

 

Finalment, la iniciativa ha estat transaccionada amb el grup socialista i ciutadans, i resta redactada de la manera següent:

 

El Congrés dels Diputats insta el Govern espanyol a estudiar i aprovar en el marc de la taula de diàleg social mesures que atorguin, amb caràcter excepcional, a un dels progenitors de fills en edat d’escolarització bàsica el dret a accedir a una baixa laboral o prestació similar. Aquesta mesura s’ha d’aplicar en treballadors per compte aliè i compte propi en el cas que els seus fills hagin de fer quarantena, tant si han donat positiu en una PCR com si no, i pel temps de durada d’aquesta quarantena.

 

 

Madrid, 28 d’octubre de 2020

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos