Notícies

Totes les notícies

Rull i Turull asseguren que “ens deixarem la pell” per alliberar els qui encara són a la presó i “per aconseguir” que tornin els qui són a l’exili

Turull: “Mentre els uns diuen a por ellos, nosaltres diem: Per ells, per els qui encara són a la presó.”

Rull: “Ens conjurem perquè en aquest país lliure que estem construint, mai ningú pugui ser empresonat per les seves idees”

“Els traurem de la presó i farem que els qui són a l’exili puguin tornar. Ens hi deixarem la pell per aconseguir-ho i fins que es restableixi la normalitat en aquest país”. Aquest és el compromís que els consellers Josep Rull i Jordi Turull  han explicitat avui en la seva primera aparició pública davant els mitjans de comunicació hores després d’haver sortit de la presó d’Estremera.

En una roda de premsa, acompanyats per membres de la candidatura de Junts per Catalunya, els dos consellers han volgut agrair els milers de mostres de solidaritat que han rebut durant el seu empresonament, tant a través de les cartes rebudes com de la caixa de solidaritat, que ha permès sufragar les finances o les despeses dels familiars.

“Gràcies per l’escalf, l’estima i el suport, gràcies per haver-nos acaronat l’ànima amb les cartes rebudes, perquè a la presó les hores passen molt lentes i el suport rebut ha estat mitja vida. Quin gran poble i país que tenim” ha afirmat el conseller Rull. Per la seva part, el conseller Turull ha dit: “No té res a veure ser a la presó rebent cartes que no rebent-ne. Agrair a tots els qui ens heu escrit, no les hem pogut respondre totes. Però ens donava una força i un coratge increïble. Cartes, dibuixos de nens…. ens els miràvem i remiràvem” i ha fet un prec final: “Escriviu als qui queden a dins”.

Després de relatar la cruesa d’algunes situacions amb què s’han trobat durant el seu mes de reclusió, els consellers alliberats han recordat la duresa del comiat d’ahir amb el vicepresident Junqueras i amb el conseller Forn:  “Ens vam veure i abraçar i els vam dir: us traurem d’aquí. La gent ens ha tret a nosaltres i ara nosaltres serem un més amb tota la gent” ha apuntat Turull mentre que Rull ha assegurat que “el comiat va ser molt dur i colpidor”. Igualment han tingut paraules de record per a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart “dues persones que han militat en el pacifisme i que no té cap sentit que siguin a la presó”.

Els consellers faran campanya “per omplir les urnes i acabar amb aquesta situació”

Els consellers han assegurat que s’abocaran a la campanya. “Perquè tot això no és acceptable, ens conjurem perquè en aquest país lliure que estem construint, mai ningú pugui ser empresonat per les seves idees” ha dit Rull, alhora que Turull ha insistit en què “hi ha qui per convèncer només necessita urnes i paperetes i hi ha qui per vèncer necessita porres, querelles, empresonaments, atacs a les institucions…”. I ha conclòs: “Mentre els uns diuen a por ellos, nosaltres diem: Per ells, per als qui encara són a la presó.” Per això Turull ha demanat que el dia 21 “omplim les urnes”.

Des de Brussel·les, “alegria compartida” per l’alliberament

Durant la compareixença davant els mitjans, s’ha fet una connexió en directe amb el president Puigdemont i els consellers que són a l’exili a Brussel·les, Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig. El president ha traslladat “l’alegria” de tots ells, “per la vostra situació personal, però compartint absolutament el vostre patiment pels qui encara són dins la presó”. I ha desitjat que puguin “tornar, ara sí, a la normalitat”.

La directora de campanya i candidata de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha mostrat la seva profunda satisfacció així com la de resta de companys de la llista “per poder-los tenir aquí amb nosaltres” sense oblidar però, que encara hi ha companys a la presó i a l’exili.

Darreres notícies

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de JuntsxCat que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de JuntsxCat per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Junts per Catalunya rebutja el decret digital del Govern espanyol i assegura que treballarà per defensar i mantenir intactes del drets digitals dels ciutadans

El Parlament ha manifestat el seu suport a la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals …

Més informació

Segueix-nos