Notícies

Totes les notícies

Quim Forn: “Tornem a posar el país i la gent al centre del debat polític, abandonem les estratègies partidistes i els tacticismes. No tenim dret a malmetre tot el que hem guanyat”

Francesc de Dalmases: “No caigueu en la trampa de tot allò que és hereu de l’article 155. No són les clavegueres de l’estat, és l’aparell de l’estat que no sap actuar d’una altra manera. I és necessari que les forces del país ho sapiguem”

 

 

El conseller d’Interior, Quim Forn, ha comparegut aquest dimarts a la tarda a la Comissió d’investigació de l’article 155, on ha considerat que cal tornar “a posar el país i la gent al centre del debat polític, abandonem les estratègies partidistes i els tacticismes. No tenim dret a malmetre tot el que hem guanyat”. En aquest sentit, “les meves conviccions són més fortes i l’objectiu final segueix sent el mateix” i ha instat a totes les forces a aprofitar totes les oportunitats de diàleg. “Compartim la necessitat de diàleg, que cal seure, però també des d’uns principis clars. Quan negocies, el primer que cal tenir clar és el que vols. No l’acord per l’acord. Sabem que no hi arribarem el primer dia. El camí l’hem de tenir clar i compartir”.

 

 

Forn ha detallat els greuges que va patir al departament d’Interior després de l’aplicació del 155 i ha defensat el cos dels Mossos d’Esquadra, els Bombers, els serveis d’emergència i Protecció Civil. Finalment, el conseller ha conclòs que “l’aplicació del 155 va ser un fracàs. Fracàs pel país, per les greus conseqüències que li va comportar i un fracàs pels seus impulsors que van pensar que la intervenció política, el cessament del govern legítim, la presó i l’exili i la convocatòria d’unes eleccions, ajudaria a trencar la majoria independentista al Parlament”.

Al seu torn d’intervenció, el diputat de Junts per Catalunya a la Comissió, Francesc de Dalmases, ha advertit que no podem caure en la trampa de tot allò que és hereu del 155: “No són les clavegueres de l’estat, és l’aparell de l’estat que no sap actuar d’una altra manera. I és necessari que les forces del país ho sapiguem”. Finalment, Dalmases s’ha dirigit al conseller Forn per dir-li que “ho direm alt i fort, i tantes vegades com calgui, amb tots els nostres companys. És injust que sigueu a la presó, és el fracàs de tot l’aparell de l’Estat, d’un Estat repressiu, però també és, en certa manera, el nostre fracàs. Cada dia que no podeu viure en llibertat és un altre deute que tenim tots vers els que vau fer possible el millor Govern que Catalunya podia imaginar”.

 

Llegeix algunes de les seves frases més destacades:

 

– “La intervenció del 155 va escapçar de ple el departament d’Interior, deixant una de les àrees més sensibles del govern sense cap mena de lideratge polític, anul·lant qualsevol tipus d’activitat estratègica a mitjà i llarg termini, no donant cap instrucció administrativa”

– “El 155 va imposar un bloqueig de lideratge polític que va afectar els projectes ja iniciats de gran abast que requerien l’acord entre administracions i departaments i la capacitat de prestació de servei als ciutadans per part dels cossos operatius en una situació d’emergència”

– “El 155 va imposar un bloqueig econòmic i material a causa de la falta d’impuls dels projectes per part de les autoritats del departament”

– “El 155 va imposar un bloqueig organitzatiu per la falta de lideratge en l’estructura interna i que va afectar especialment el desenvolupament de la tasca administrativa regular, amb uns serveis bloquejats o aturats per les demandes del secretari tècnic i per la falta d’iniciatives internes”

– “El 155 va ser del tot premeditat, no gens casual, perquè des de feia temps, sobretot a partir de l’èxit en la gestió i del reconeixement internacional per l’actuació altament professionalitzada dels Mossos durant els atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, des de l’estat es va desplegar una estratègia sense precedents per desprestigiar la policia de Catalunya”

– “El 155 va ser un intent de desprestigi i un atac acarnissat que es va fer palès des de diferents instàncies: la mediàtica, la judicial i la institucional. Una crítica constant per intentar posar en dubte la professionalitat i la capacitat de la policia, que tenia com a objectiu final, recuperar les competències en matèria de seguretat i d’ordre públic que la llei ens atorga”

– “No voldria acabar sense fer un reconeixement i un agraïment a tots els funcionaris i càrrecs públics que van seguir al capdavant de les seves responsabilitats, que malgrat l’agressió i el desànim que els va causar la intervenció del nostre govern, van continuar servint la ciutadania i que amb la seva acció van mitigar els efectes del 155. També voldria agrair, perquè tothom ha patit molt, però de manera molt especial, el cos dels Mossos d’Esquadra, els Bombers, Protecció Civil i Emergències i tot l’equip humà que conforma el departament d’interior”

– “Fa gairebé 27 mesos que sóc a la presó i em sento amb el dret i l’obligació a reclamar que tornem a posar el país i la gent al centre del debat polític, que abandonem les estratègies partidistes i els tacticismes. El que està en joc és massa important i una part majoritària de la societat ens demana unitat, la mateixa unitat d’acció que va fer possible l’1 d’octubre, que ens va fer sentir un país lliure. Hem arribat més lluny que mai, som més gent que mai i no tenim dret a malmetre tot el que hem guanyat”

– “M’he sentit indefens moltes vegades, no poder fer sentir la meva veu, veia coses injustes que succeïen, declaracions al Parlament, campanyes de difamació. i m’ha dolgut. Jo estava en una situació complicada, pendent d’un judici, que no podíem intervenir, no ens deixaven dir res. Alguns hem complert més que d’altres”

 

Recupera la intervenció del conseller Quim Forn a través del nostre canal de YouTube:

 

Recupera la intervenció del diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, a través del nostre canal de YouTube:

 

Barcelona, 28 de gener de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos