Notícies

Totes les notícies

Puigdemont emplaça Europa a escoltar el missatge que surt des de Catalunya: “Hem derrotat Borrell. Ara haurà de sentir la veu de l’1 d’octubre al Parlament Europeu”

El president celebra la victòria de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament Europeu i assegura que els resultats són un “aval a la feina feta des de l’exili

La candidatura de Junts per Catalunya – Lliures per Europa ha obtingut 1.025.332 vots a Catalunya, situant-se com a primera força del país, i dos diputats al Parlament Europeu, el president Carles Puigdemonti el conseller Toni Comín. En una compareixença des del Press Club de Brussel·les, i acompanyat dels consellers Toni Comíni Clara Ponsatí, i de la resta dels membres de la llista i equip de campanya, el president ha celebrat la victòria i ha remarcat que és una mostra de la “fortalesa del nostre projecte”i ha assegurat que suposa “un aval a la feina que hem fet els membres del govern il·lícitament destituït d’ençà que vam decidir treballar des de l’exili”. “Entrarem al Parlament Europeu, els mirarem als ulls i els direm: Som els del l’1 d’octubre i hem guanyat les eleccions a Catalunya”, ha reblat.

 

President Puigdemont: “Entrarem al Parlament Europeu, els mirarem als ulls i els direm: Som els del l’1 d’octubre i hem guanyat les eleccions a Catalunya”

 

En aquesta línia, Puigdemont ha emplaçat Europa a escoltar el missatge que surt des de Catalunya: “Hem derrotat a Borrell. L’independentisme ha doblegat el representant de la diplomàcia espanyola que ara haurà de sentir la veu de l’1 d’octubre al Parlament Europeu”. Un resultat que destil·la també el missatge que l’independentisme “és profundament europeista”, i s’ha enorgullit que el país s’hagi “comportat com un poble a l’avantguarda en la defensa de la radicalitat democràtica, dels drets fonamentals i dels drets humans”.

 

 

Finalment, Puigdemont ha assegurat que un altre missatge que es desprèn del resultat d’avui és que la societat ha votat la unitat, que és una de les lluites inequívoques que Junts per Catalunya ha defensat des del seu inici, i ha conclòs sentenciant “que continuarem defensant que aquesta és l’estratègia guanyadora de l’independentisme”.

Per la seva banda, Elsa Artadi ha celebrat “el magnífic resultat per l’independentisme a les europees, que ha obtingut un 50% dels vots” i ha remarcat que hi haurà dos exiliats i un pres polític al Parlament europeu: “Espanya no podrà amagar més la vergonya de la repressió”. Artadi també ha aplaudit el fet que la capital de Catalunya tindrà un alcalde independentista i ha reclamat “creure, ara més que mai, en la unitat de l’independentisme, des de la societat civil i des dels partits”.

 

Recupera la roda de premsa del president Puigdemont, els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, i Elsa Artadi:

 

 

Brussel·les, 26 de maig de 2019

 


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos