Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “Una sentència absolutòria seria positiva per a la imatge d’Espanya”

Entrevista a l’Agència EFE

 

El president i cap de llista de JxCat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, ha afirmat que una sentència absolutòria en el judici del procés seria “molt positiva” per a la imatge d’Espanya a l’exterior.

En el marc del cicle d’entrevistes d’EFE amb motiu de les eleccions del 26M, el president Puigdemont ha destacat que una absolució dels líders independentistes que estan sent jutjats al Tribunal Suprem seria una decisió que “ajudaria” a la “reputació d’Espanya”.

Segons el seu parer, una sentència absolutòria no només “és l’única decisió justa”, sinó que a més “ajudaria a millorar enormement” la imatge d’Espanya al món i a “reconciliar una part de l’opinió pública europea amb la idea que és un Estat de dret”.

“No només seria una bona notícia per a nosaltres, ho dic honestament, seria també una molt bona notícia per a Espanya”, ha insistit.

El president Puigdemont ha comentat que el ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, té “dificultats a l’hora de donar explicacions per Europa per això que està passant”.

“No sap quines explicacions donar, l’incomoda molt, li pregunten per què hi ha presos polítics, per què han d’estar a la presó sense sentència des de fa any i mig per una manifestació o per un referèndum”, ha apuntat.

“Espanya avui té dificultats narratives insalvables”, ha remarcat el president, que ha emplaçat l’Estat a equiparar-se a països com Alemanya o Bèlgica, amb un “aparell judicial veritablement independent”.

Després de més de tres mesos de judici al Suprem, Puigdemont veu “un forat enorme perquè la sentència pugui ser absolutòria”.

“El forat és més visible ara que fa mig any, perquè ara ja han passat molts testimonis que han corroborat davant un tribunal allò que havíem dit: aquí no hi ha un crim de rebel·lió”, ha assegurat.

Per a Puigdemont, “qualsevol condemna, des d’un any fins a 25, seria una condemna injusta”, però si això arriba, des de Catalunya s’haurà de donar “una resposta coral, que només pot ser eficaç si és unitària”.

Darreres notícies

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Matamala proposa al Senat fer l’activitat parlamentària per videoconferència

Considera que es generaria un estalvi en despeses de transport, allotjament i altres dietes   Josep Maria Matamala, …

Més informació

Segueix-nos