Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “Una sentència absolutòria seria positiva per a la imatge d’Espanya”

Entrevista a l’Agència EFE

 

El president i cap de llista de JxCat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, ha afirmat que una sentència absolutòria en el judici del procés seria “molt positiva” per a la imatge d’Espanya a l’exterior.

En el marc del cicle d’entrevistes d’EFE amb motiu de les eleccions del 26M, el president Puigdemont ha destacat que una absolució dels líders independentistes que estan sent jutjats al Tribunal Suprem seria una decisió que “ajudaria” a la “reputació d’Espanya”.

Segons el seu parer, una sentència absolutòria no només “és l’única decisió justa”, sinó que a més “ajudaria a millorar enormement” la imatge d’Espanya al món i a “reconciliar una part de l’opinió pública europea amb la idea que és un Estat de dret”.

“No només seria una bona notícia per a nosaltres, ho dic honestament, seria també una molt bona notícia per a Espanya”, ha insistit.

El president Puigdemont ha comentat que el ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, té “dificultats a l’hora de donar explicacions per Europa per això que està passant”.

“No sap quines explicacions donar, l’incomoda molt, li pregunten per què hi ha presos polítics, per què han d’estar a la presó sense sentència des de fa any i mig per una manifestació o per un referèndum”, ha apuntat.

“Espanya avui té dificultats narratives insalvables”, ha remarcat el president, que ha emplaçat l’Estat a equiparar-se a països com Alemanya o Bèlgica, amb un “aparell judicial veritablement independent”.

Després de més de tres mesos de judici al Suprem, Puigdemont veu “un forat enorme perquè la sentència pugui ser absolutòria”.

“El forat és més visible ara que fa mig any, perquè ara ja han passat molts testimonis que han corroborat davant un tribunal allò que havíem dit: aquí no hi ha un crim de rebel·lió”, ha assegurat.

Per a Puigdemont, “qualsevol condemna, des d’un any fins a 25, seria una condemna injusta”, però si això arriba, des de Catalunya s’haurà de donar “una resposta coral, que només pot ser eficaç si és unitària”.

Darreres notícies

Borràs: “El sentit del vot a la investidura vindrà determinat per la proposta que hem de votar, que no sabem encara si és un govern del PSOE en coalició amb Podemos o en solitari”

La portaveu de JxCat al Congrés ha dit que escoltaran “amb atenció” el discurs de Pedro Sánchez i …

Més informació

Martí acusa el grup de C’s d’incompetència, mala fe i desconeixement del marc legal quan demana a l’Ajuntament la suspensió de Forn com a regidor

El regidor Jordi Martí afirma que el president del grup de Junts per Catalunya té els seus drets …

Més informació

Junts per Catalunya considera un “escàndol d’abast nacional i internacional” les últimes informacions sobre els atemptats del 17A i exigeix transparència i màxima informació al govern espanyol

El president de la Comissió d’investigació, Jordi Munell, torna a demanar que compareguin els 15 responsables de l’Estat …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.