Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “Una sentència absolutòria seria positiva per a la imatge d’Espanya”

Entrevista a l’Agència EFE

 

El president i cap de llista de JxCat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, ha afirmat que una sentència absolutòria en el judici del procés seria “molt positiva” per a la imatge d’Espanya a l’exterior.

En el marc del cicle d’entrevistes d’EFE amb motiu de les eleccions del 26M, el president Puigdemont ha destacat que una absolució dels líders independentistes que estan sent jutjats al Tribunal Suprem seria una decisió que “ajudaria” a la “reputació d’Espanya”.

Segons el seu parer, una sentència absolutòria no només “és l’única decisió justa”, sinó que a més “ajudaria a millorar enormement” la imatge d’Espanya al món i a “reconciliar una part de l’opinió pública europea amb la idea que és un Estat de dret”.

“No només seria una bona notícia per a nosaltres, ho dic honestament, seria també una molt bona notícia per a Espanya”, ha insistit.

El president Puigdemont ha comentat que el ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, té “dificultats a l’hora de donar explicacions per Europa per això que està passant”.

“No sap quines explicacions donar, l’incomoda molt, li pregunten per què hi ha presos polítics, per què han d’estar a la presó sense sentència des de fa any i mig per una manifestació o per un referèndum”, ha apuntat.

“Espanya avui té dificultats narratives insalvables”, ha remarcat el president, que ha emplaçat l’Estat a equiparar-se a països com Alemanya o Bèlgica, amb un “aparell judicial veritablement independent”.

Després de més de tres mesos de judici al Suprem, Puigdemont veu “un forat enorme perquè la sentència pugui ser absolutòria”.

“El forat és més visible ara que fa mig any, perquè ara ja han passat molts testimonis que han corroborat davant un tribunal allò que havíem dit: aquí no hi ha un crim de rebel·lió”, ha assegurat.

Per a Puigdemont, “qualsevol condemna, des d’un any fins a 25, seria una condemna injusta”, però si això arriba, des de Catalunya s’haurà de donar “una resposta coral, que només pot ser eficaç si és unitària”.

Darreres notícies

El president Puigdemont crida a concentrar el vot independentista en Junts per Catalunya el 26M: “Haurem de decidir entre 155 o 1 d’octubre; entre repressors o llibertat”

Quim Forn: “No renunciarem, no ens rendirem. El 26-M tenim una gran oportunitat per donar una resposta clara, …

Més informació

Borràs sobre la suspensió de diputats: “Els vots dels ciutadans van portar-los al Congrés i ara l’arquitectura juridicoinstitucional de l’Estat s’encarrega d’apartar-los”

El diputat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha assegurat que és competència del ple del Congrés decidir sobre la …

Més informació

Artadi; “En Quim Forn no pot ser aquí per malaltia democràtica d’un Estat que permet que hi hagi presos polítics i exiliats”

La candidata número dos de Junts per Catalunya a Barcelona apel·la al vot doblement útil, “doble papereta per …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.