Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “Junts per Catalunya és un espai que fa política des del realisme i l’eficàcia. Estem a punt i no ens desviarem de l’objectiu que ens ha portat a fer política”

President Torra: “Diàleg, sempre; negociació, a punt, però ha de ser real, amb calendari i continguts. Un diàleg que va de sobirania, de l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’amnistia”

Junts per Catalunya ha celebrat aquest dissabte al migdia un acte a El Born-Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, sota el lema ‘Estem a punt’, en què han intervingut càrrecs electes, membres del Govern i els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont. En una connexió des de Waterloo, el president Puigdemont ha assegurat que Junts per Catalunya és “un espai resilient, una força indispensable i inevitable per fer política des del realisme i eficàcia” i ha fet una crida a “estar a punt, preparats i a no desviar-nos de l’objectiu que ens ha portat a fer política”, quan el president Torra anunciï la data de les eleccions.

En aquest sentit, el 130è president de la Generalitat ha assegurat que l’espai ha estat preparat en tot moment, “hem parlat clar, hem fet feina a Catalunya, a Madrid i a Europa, i hem ensenyat que hi ha un camí per guanyar” en referència a la persistència i lluita que l’ha portat a ell i als consellers Clara Ponsatí i Toni Comín a ser eurodiputats.Puigdemont també ha reforçat la capacitat de l’espai de Junts per Catalunya de llegir els diferents escenaris pels quals ha passat la política catalana els darrers anys: “Vivim en un permanent d’‘estar a punt’: hem de fer política a Catalunya en una situació de profunda repressió sobre la ciutadania, sobre la gent que es manifesta per dir que no vol viure en un estat espanyol on es vulnerin els drets fonamentals”, ha reblat.

La responsabilitat de tirar endavant uns pressupostos

Al seu torn d’intervenció, el president Quim Torra ha defensat la necessitat d’aprovar els pressupostos, així com la d’explorar oportunitats de diàleg amb l’estat espanyol, des de la unitat de l’independentisme. Un diàleg emmarcat en la defensa del dret d’autodeterminació dels catalans i de l’amnistia, al qual hi ha sumat la necessitat d’un mediador internacional, que doni garanties a les negociacions. Quim Torra també ha demanat un diàleg i una negociació “real, amb calendaris i continguts”. Torra ha posat en valor que Junts per Catalunya “no hagin posat mai cap avantatge partidista per davant del país. Totes les decisions dels moments més transcendentals, hem posat sempre el país per damunt de qualsevol interès de partit, Catalunya al davant de tot”, ha dit.

El 131è president de la Generalitat ha explicat que “avui no acaba res: tenim per endavant mesos intensos amb molta feina i ganes de fer-la”, uns mesos que ha sentenciat que afrontaran “sense cap mena de por, perquè afrontem la política des de la veritat i la justícia, la responsabilitat i la unitat”, ha dit finalment.

Recupera la intervenció del president Quim Torra a través del nostre canal de YouTube:

Uns pressupostos necessaris

En l’acte han intervingut els sis consellers de Junts per Catalunya, així com diputats del Parlament, del Congrés i del Senat que han remarcat la importància d’aprovar els pressupostos per aquest 2020 pels beneficis que aportarà a Catalunya, malgrat no poder disposar dels recursos i uns comptes d’un estat propi. Uns pressupostos que alcaldes, consellers i presidents han coincidit a subratllar que són “una lliçó de responsabilitat”, lloant la figura del president Quim Torra per haver decidit aprovar-los abans d’anunciar la convocatòria d’eleccions.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha remarcat la “clara vocació municipalista dels Govern i dels comptes d’aquest 2020”, i ha posat com a exemple el nou pla d’inversió al món local a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, amb una aportació de 30 milions d’euros per aquest any. Budó també ha destacat la incorporació de la perspectiva de gènere als pressupostos, així com l’increment de recursos en polítiques per garantir la igualtat entre dones i homes.

De la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet valer els canvis en el cossos de seguretat que ha endegat el Govern amb promocions de mossos i bombers, la renovació del 57% de les flotes de vehicles dels serveis d’emergències i la inversió prevista en material i infraestructures per aquest 2020, mitjançant els nous pressupostos. Miquel Buch hi ha posat xifres: Més de 500 places de bombers, 1.500 de mossos i 410 vehicles nous.

Treballar per un país més net i just és un dels objectius amb què treballa la conselleria de Territori i Sostenibilitat. El conseller Damià Calvet ha assegurat que els pressupostos estan pensats per millorar la vida de les persones i l’economia del país en l’àmbit de l’habitatge (incrementant el parc públic i ajudar les persones en risc de vulnerabilitat) i de la mobilitat (més carrils bus, ampliació de la línia 9 del metro o millora de la xarxa viària). “I això ho farem sota un prisma mediambiental i de lluita contra el canvi climàtic”, ha assegurat Calvet.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga ha reivindicat situar la cultura “al centre de les nostres vides, per ser ciment dels fonaments i la cohesió de la societat” a més d’un sector essencial de l’economia del país. Vilallonga ha apuntat que el pressupost de cultura superarà el llindar dels 300M€ i que amb la modificació de la llei de patrimoni i l’impost turístic Catalunya podrà recuperar recursos per la cultura, el patrimoni i la creació.

Catalunya està preparada per fer front a les tres revolucions determinants els propers mesos: la quarta revolució industrial, la revolució energètica i la revolució del coneixement” ha assegurat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Els pressupostos seran, segons ha exposat la consellera, una eina al servei de l’objectiu de posicionar Catalunya a nivell internacional (amb més de 50 milions d’euros destinats a consolidar el Pacte Nacional per la Indústria i treballar per l’ecosistema d’start-up); a enfortir les pimes i autònoms amb programes per ajudar-los ser competitius; projectes per a la descarbonització de la indústria; i inversió en infraestructures i eines per seguir retenint i captant talent.

En la línia de fomentar la societat del coneixement i les noves tecnologies, el conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, ha apuntat tres grans palanques de gestió necessàries per aconseguir-ho: més recursos econòmics, recursos humans i sobretot recursos tecnològics. “La tecnologia ens ajuda a fer països, ciutats, territoris més ben gestionats; a ser societats més sostenibles, més amables amb el medi ambient, amb més oportunitats, més emprenedores i més democràtiques” ha remarcat Puigneró que ha assegurat que el Govern treballa per millorar la connectivitat a través de la fibra òptica per tal “que arribi a totes les capitals de comarca, perquè cap ciutadà estigui en desigualtat d’oportunitats amb una infraestructura que és garantia de feina, de compatibilitat econòmica”.

 

Recupera les imatges de l’acte ‘Estem a punt’ a través del nostre canal de Flickr:

Acte 'Estem a punt' (9-2-2020)

Barcelona, 8 de febrer de 2020


Darreres notícies

Cleries retreu al Govern espanyol les retallades en polítiques actives d’ocupació: “és una mala solució per a la crisi derivada de la Covid-19”

Junts per Catalunya registra al Senat una moció per revertir les retallades aplicades a les polítiques actives d’ocupació, …

Més informació

Junts per Catalunya lamenta que els presos polítics no puguin fer el confinament domiciliari com sí que fan altres presos en les mateixes condicions

Eduard Pujol constata que les amenaces intolerables del Tribunal Suprem als funcionaris de centres penitenciaris han condicionat la …

Més informació

Junts per Catalunya reclama al ministre de Sanitat que proporcioni tests ràpids a la població com a mesura més efectiva contra el Coronavirus, juntament amb el confinament

Cañadell avisa que “des dels ajuntaments estem fent comandes per subministrar material sanitari allà on el Govern espanyol …

Més informació

Segueix-nos