Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “Hi ha una candidatura que han volgut silenciar i apartar, però no hi ha mur democràtic més contundent i efectiu que Junts per Catalunya”

En una roda de premsa conjunta amb Elsa Artadi i Gonzalo Boye, el president Puigdemont ha assegurat que aniran al Parlament “a defensar la democràcia davant dels abusos de l’Estat”

Elsa Artadi s’ha mostrat convençuda que el 26M “el president Puigdemont guanyarà a Europa, guanyarem a Barcelona i a la majoria de municipis de Catalunya”

 

El president Carles Puigdemont ha aplaudit la sentència del Tribunal Suprem, que assegura que els tres candidats de la llista de Junts per Catalunya-Lliures per Europa sí que són elegibles a les eleccions al Parlament Europeu, malgrat que la Junta Electoral espanyola ha intentat apartar-los. En una roda de premsa a Barcelona, juntament amb la candidata número 2 per  Barcelona, Elsa Artadi, i l’advocat Gonzalo Boye, el president Puigdemont ha assegurat que “han volgut silenciar i apartar” la candidatura que encapçala i ha demanat que el proper 26M hi hagi una“resposta clara perquè no hi ha mur democràtic més contundent i més efectiu que Junts per Catalunya”. “Totsels catalans i espanyols que tinguin interès en defensa la democràcia davant dels abusos de l’Estat tindran l’opció d’escollir Junts per Catalunya”, ha apuntat.

 

Carles Puigdemont ha fet valer la feina feta des de l’exili en la defensa dels drets civils i polítics i de les llibertats fonamentals de tots els demòcrates “que han estat atacats per l’Estat espanyol”. Pel president Puigdemont, aquesta lluita en la defensa dels drets polítics i civils els ha portat a guanyar a Bèlgica, i a Alemanya i “per primera vegada en camp contrari, a Madrid” i ha assegurat que persistiran en aquest camí: “L’Estat sap que si som escollits el 26M, nosaltres tindrem iniciativa i recorrerem allà on faci falta per posar a l’agenda europea el que els catalans van decidir l’1 d’octubre” .

 

La candidata a l’alcaldia de Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat que el fet que el Tribunal Suprem “hagi passat la pilota al contenciós-administratiu” evidencia que “a tothom li fa vergonya resoldre sobre aquesta vulneració de drets de la Junta Electoral Central”. L’objectiu d’evitar que es presenti la candidatura era, segons ha apuntat Artadi, “perjudicar Junts per Catalunya i silenciar el president Puigdemont”, però amb aquesta decisió, s’ha mostrat convençuda que el 26-M “ens trobarem a les urnes, i guanyarà el president Puigdemont a Europa, guanyarem a Barcelona, i guanyarem a la majoria de municipis de Catalunya”.

 

Per la seva banda, l’advocat Gonzalo Boye ha remarcat la importància que el Suprem hagi dictaminat en la seva interlocutòria que el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí “són elegibles” i ha mantingut que “ara només falta que la ciutadania els esculli el 26-M”. Boye també ha considerat que la candidatura de Junts per Catalunya juga amb “desavantatge perquè ens han entretingut una setmana amb una estratègia de desprestigi i sense poder desenvolupar activitat política. És molt impropi d’una democràcia plena“.

 

Barcelona, 5 de maig de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos