Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “Hem de fer un salt endavant per entrar amb molta força al Parlament Europeu”

Míriam Nogueras ha demanat “donar les eines necessàries al president” perquè pugui continuar guanyant batalles a Europa

El president Puigdemont ha establert que la prioritat per a les properes eleccions és “continuar fent la feina que hem fet el darrer any i mig però en millors condicions”. En un acte des de Mataró, ha demanat poder “fer un salt endavant per entrar amb molta força al Parlament Europeu, per tenir veu i vot en nom de tots vosaltres i del govern de l’1 d’octubre, per defensar els valors de la República que volem”. El president ha defensat la tasca feta des de l’exili, recordant que han pogut explicar-se i recórrer tot Europa, malgrat que els volien silenciats.

 

A més, el president Puigdemont ha posat el focus en la necessitat de fer “política de la bona, la de la solució, no la que especula en la cronificació d’un problema, no la que atia la confrontació”. És per això que ha defensat que “la direcció correcta és el diàleg”, entre iguals i des del respecte, acompanyat de la vigilància des del cor d’Europa per garantir que es compleixen els acords.

 

En l’acte de Mataró també hi han intervingut els diputats al Congrés Míriam Nogueras i Jaume-Alonso Cuevillas, que han posat de relleu la feina que s’ha fet des de l’exili. “Les batalles que hem guanyat, les hem guanyat a l’exili i és de rebut que li donem les eines necessàries al president Puigdemont perquè pugui continuar treballant per nosaltres”, ha demanat Nogueras, que ha afegit: “Imagineu-vos què podran arribar a fer si el president, Toni Comín i Clara Ponsatí són escollits eurodiputats”.

 

Referint-se alhora a les eleccions municipals i europees, Cuevillas ha destacat que és important que el dia 27 de maig, “es desperti Catalunya, Espanya i Europa veient que tenim una majoria d’alcaldes de color groc, d’alcaldes de Junts per Catalunya, que és la força que temen i que volen apartar”.

 

Nogueras, que tanca la llista per les municipals a Mataró, ha expressat el desig que Alfons Canela, candidat de Junts per Catalunya a Mataró, pugui anar amb la vara d’alcalde a veure el president per dir-li: “estem al teu costat”. Canela, que ha parlat abans del president Puigdemont, ha defensat situar “Mataró al centre de tot, perquè sigui el que és: la vuitena ciutat de Catalunya i la capital del Maresme”, una circumstància que ha lamentat “que la gent que està al govern no es creu”. Per això ha demanat tenir un govern fort de Junts per Mataró a partir del dia 27 per portar a terme un model de ciutat “d’acord amb el que ens mereixem”.

 

Mataró, 11 de maig de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos