Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “El Consell per la República arribarà allà on no puguin les nostres institucions, anirem pel món en nom de la República que els catalans han decidit a través de processos electorals”

President Torra ha assegurat que “no hi ha marxa enrere en el camí cap a la llibertat” i ha emplaçat la ciutadania a fer “d’altaveu de la vaga que estan fent els consellers a la presó”

El Teatre Nacional Flamenc de Brussel·les ha acollit aquest dissabte la presentació del Consell per la República, l’òrgan que s’encarregarà, entre altres tasques, d’internacionalitzar i contribuir al reconeixement de Catalunya com a subjecte polític al món. A la doble presentació hi han assistit prop d’un miler de persones, entre els quals, membres del Govern, diputats del Parlament de Catalunya, els consellers a l’exili. El president Puigdemont ha assegurat que “el Consell per República arribarà allà on no puguin les nostres institucions, anirem pel món en nom de la República, aquella que els catalans han decidit a través dels diferents processos electorals que s’han celebrat”.

“L’1 d’octubre, el 27 d’octubre, i el 21 de desembre, vam decidir que volíem viure en una República”, ha dit i per això ha remarcat que Catalunya ha vençut la repressió i la por, “estem tossudament alçats”. Puigdemont ha sostingut que també des de les presons els presos polítics han fet front als embats de l’estat espanyol, amb una vaga de fam que “sacseja les consciències dels demòcrates del món”. Per això, ha conclòs que malgrat tots els intents, Catalunya és lliure a Europa: “aquí estem lliures de censures i restriccions, sense límits i dins el marc de l’estat de dret europeu”, i serà dins aquest marc de llibertat on el Consell per la República impulsarà la seva actuació.

 

Un camí cap a la llibertat

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha intervingut en l’acte de presentació del Consell per la República, l’òrgan que, ha assegurat, podrà actuar amb llibertat des de l’exili per internacionalitzar el procés. Una internacionalització, ha dit, que també està prenent forma i força des de les presons, amb la vaga de fam dels presos: “el seu coratge i és un gest d’esperança i una lluita pels drets dels catalans”. És per això que ha emplaçat els ciutadans a “fer d’altaveu seu perquè ara més que mai ens necessiten”. Finalment, Torra ha sentenciat que el camí que ha emprès Catalunya “no té marxa enrere en el camí cap a la llibertat”.

També la consellera a l’exili Clara Ponsatí ha explicat en la seva intervenció que “cal bastir una institució al servei del nostre combat present i volem que faci créixer la nova cultura democràtica que a Catalunya s’ha expressat amb claredat l’última dècada”. És per això que Ponsatí ha sentenciat que “avui li diem al món que els catalans ens organitzem al marge de les lleis espanyoles i que hi ha un interlocutor que representa la veu de Catalunya sense submissions”. Finalment, també en aquesta línia, el conseller Lluís Puig ha assegurat que “avui volem constatar que mentre uns enderroquen nosaltres volem fer, construir, sumar i així seguirem avançant”.

 

Brussel·les, 8 de desembre de 2018

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama mantenir i transformar el teixit de carreteres català i apostar per l’avantguarda per assolir un país d’oportunitats

Pep Riera acusa Ciudadanos de treure rèdit polític de l’atac constant als mitjans de comunicació públics de Catalunya: …

Més informació

Joaquim Forn encapçala el grup de Junts per Catalunya en el Ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona

Amb el conseller i extinent d’Alcalde, en la sessió plenària de la Corporació Municipal de demà, prendran possessió …

Més informació

El Parlament aprova tornar a portar el Congrés la llei de despenalització de l’eutanàsia

El diputat de Junts per Catalunya, Josep Maria Forné, defensa que aquesta iniciativa “és una qüestió de justícia …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.