Notícies

Totes les notícies

President Puigdemont: “Avui la crisi catalana ha impactat profundament en els fonaments constitucionals de la UE”

Albert Batet celebra que avui al Parlament Europeu es pugui parlar del conflicte entre Catalunya i Espanya i es reivindiqui l’exercici del dret a l’autodeterminació com a solució

Una delegació de Junts per Catalunya s’ha desplaçat aquest dilluns al matí fins a Estrasburg per acompanyar el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín a la seva primera sessió parlamentària del Parlament Europeu. La comitiva l’ha encapçalada el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, que ha estat acompanyat del president Quim Torra i els membres del seu Govern; diputats de Junts per Catalunya al Parlament i representants del Congrés i el Senat. En una atenció a mitjans al Parlament Europeu, el president Puigdemont ha sentenciat que la UE no pot seguir mirant cap a un altre costat: “Avui podem dir que la crisi catalana ha impactat profundament en els fonaments constitucionals de la UE” i ha celebrat que “Catalunya ja és un afer Europeu, estem al cor de les institucions”. També l’eurodiputat Toni Comín ha assegurat que arribar avui al Parlament Europeu “és un gran pas per la lluita de l’autodeterminació i la llibertat de Catalunya, però  també per la democràcia europea. Siguem conscients del que hem fet avui, aquest petit gest té una simbologia política molt forta”.

 

President Puigdemont: “Avui prenem possessió dels nostres escons al Parlament Europeu”

 

Finalment, Puigdemont ha remarcat que “avui prenem possessió dels nostres escons al Parlament Europeu” i ha recordat que l’Estat espanyol ha vulnerat els drets i llibertats del vicepresident Junqueras: “Si la Unió Europea fos veritablement una unió de drets i de llibertats, avui seria aquí perquè té els mateixos drets, però no se li han respectat les mateixes llibertats que a nosaltres”.

D’altra banda, el president de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet ha remarcat que avui és un dia important per Catalunya i Europa i que malgrat que “ens han volgut callats i emmanillats, sense capacitat d’acció política”, el president Puigdemont i el conseller Comín han pogut entrar al Parlament Europeu com a eurodiputats. Batet ha assenyalat que a Europa és on hi ha justícia i que l’estratègia de “perseverar i persistir, dona resultat”. “Tindrem l’oportunitat d’evidenciar davant dels eurodiputats que és un conflicte polític entre Catalunya i Espanya i que la solució passa per reconèixer el dret d’autodeterminació i que volem que Catalunya formi part de la Unió Europea”, ha dit el president del grup parlamentari.

 

 

Batet ha lamentat però, que el vicepresident Junqueras no hagi pogut assistir com a membre de ple dret a la sessió plenària d’avui. “Aquest fet evidencia que l’estat de dret espanyol està en crisi amb sentències del TJUE que no estan sent complides per Espanya”, ha subratllat.

 

Gemma Geis: “No és possible en una democràcia, si és plena i consolidada, que els vots que emeten els ciutadans no tinguin representació política”

 

Barcelona també reivindica respecte als vots dels catalans a les eleccions europees

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha assistit també a la convocatòria de l’Assemblea Nacional davant del TSJC sota el lema ‘Exigim que es respectin els nostres vots’, demanant el respecte als 1.700.000 vots dels catalans a les eleccions europees del passat 26-M que s’han vulnerat reiteradament. La diputada i portaveu adjunta de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha denunciat que: “Des del 21-D no es respecten els vots emesos pels ciutadans de Catalunya. Ni els del 21-D, ni els de les eleccions al Congrés, on van ser vulnerades immunitats dels nostres representants polítics. Això és una causa de la democràcia, de la llibertat i la independència de Catalunya. No és possible en una democràcia, si és plena i consolidada, que els vots que emeten els ciutadans no tinguin representació política”.

 

 

 

Barcelona, 13 de gener de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos