Notícies

Totes les notícies

Martí acusa el grup de C’s d’incompetència, mala fe i desconeixement del marc legal quan demana a l’Ajuntament la suspensió de Forn com a regidor

El regidor Jordi Martí afirma que el president del grup de Junts per Catalunya té els seus drets polítics intactes i només pot ser suspès o inhabilitat amb una sentència ferma judicial, que en aquests moments no hi és 

El regidor de Junts per Catalunya a Barcelona, Jordi Martí, ha acusat el grup municipal de Ciutadans (C’s) d’incompetència, mala fe i desconeixement del marc legal quan demana a l’Ajuntament la suspensió de Joaquim Forn com a regidor. Jordi Martí ha afirmat que el president del grup municipal de Junts per Catalunya té els seus drets polítics intactes i només pot ser suspès o inhabilitat amb una sentència ferma judicial, que en aquests moments no hi és.

El grup municipal de C’s ha presentat un escrit al secretari general de l’Ajuntament de Barcelona en el qual demana la suspensió de Joaquim Forn com a regidor del consistori. Jordi Martí ha rebutjat la proposta i l’ha qualificat “d’extemporània i fora de lloc, ens entristeix profundament”. Com ha assenyalat el regidor Martí, Joaquim Forn “és regidor de l’ajuntament de Barcelona i president del grup municipal de Junts per Catalunya, té els drets polítics intactes que només es poden veure afectats si hi ha una sentencia ferma d’un tribunal de justícia”; “però ara mateix no hi ha cap sentència ni mesura cautelar que pugui implicar la seva suspensió o la inhabilitació”.

 

 

Martí ha explicat que la Normativa de Règim Local de l’Estat, aplicable a milers electes locals, diu que només amb sentència ferma o resolució judicial es pot suspendre un electe local. “Forn seguirà sent regidor de l’Ajuntament amb totes les prerrogatives, incloses les retributives, fins que no hi hagi sentència; si la sentencia fos condemnatòria i anés associada a una inhabilitació seria d’execució automàtica”, ha dit, tot afegint que “cap alcalde ni secretari municipal poden executar una sentència que no existeix, no hi ha sentència condemnatòria contra el senyor Forn”. “C’s actuen amb mala fe política i desconeixement preocupant del marc polític legal”, ha denunciat el regidor de Junts per Catalunya.

 

“Quim Forn té i ha de seguir tenint els seus drets intactes; confiem en que la sentència no sigui condemnatòria, sinó que sigui absolutòria, perquè es innocent de tots els delictes dels quals l’acusen”

 

“Lamentem profundament la seva incompetència política i judicial, i reafirmem el nostre compromís amb el que ells diuen Estat de dret. En que Quim Forn té i ha  de seguir tenint aquests drets intactes; confiem en que la sentència no sigui condemnatòria, sinó que sigui absolutòria, perquè es innocent de tots els delictes dels quals l’acusen”, ha conclòs Martí.

 

 

Barcelona, 17 de juliol de 2019

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.