Notícies

Totes les notícies

Llum verda a la iniciativa de JxCat per fer un pas més en la lluita contra la violència masclista

“És imperatiu que cap víctima o supervivent d’una violència masclista sigui discriminada davant l’administració, tal i com va passar en el cas de la manada”

 

La Comissió d’Igualtat del Congrés dels Diputats ha aprovat una iniciativa de Junts per Catalunya, i transaccionada amb el grup socialista, per tal d’impulsar una modificació de la llei orgànica de Violència de Gènere que permeti ampliar el concepte de “violència de gènere” a “violència masclista”, i protegir de manera més efectiva totes les víctimes d’aquesta xacra.

 

L’objectiu d’aquesta Proposició no de Llei és que es reconeguin com a formes de violència contra les dones, fins i tot els casos on no existeixi una relació amb l’agressor, la qual cosa ara sí que es requereix per a aplicar la llei. D’aquesta manera, les víctimes i les supervivents seran comptabilitzades en els registres oficials com a víctimes de violència masclista i podran accedir al serveis públics.

 

La proposta destaca també que “és imperatiu que cap víctima o supervivent sigui discriminada davant l’administració, tal i com va passar en el cas de la manada”. Tots els grups han donat suport a la iniciativa amb l’excepció de VOX, que hi ha votat en contra.

 

 

 

 

Madrid

18 de novembre de 2020

 

 

 

Darreres notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos