Notícies

Totes les notícies

Llum verda a la iniciativa de JxCat per fer un pas més en la lluita contra la violència masclista

“És imperatiu que cap víctima o supervivent d’una violència masclista sigui discriminada davant l’administració, tal i com va passar en el cas de la manada”

 

La Comissió d’Igualtat del Congrés dels Diputats ha aprovat una iniciativa de Junts per Catalunya, i transaccionada amb el grup socialista, per tal d’impulsar una modificació de la llei orgànica de Violència de Gènere que permeti ampliar el concepte de “violència de gènere” a “violència masclista”, i protegir de manera més efectiva totes les víctimes d’aquesta xacra.

 

L’objectiu d’aquesta Proposició no de Llei és que es reconeguin com a formes de violència contra les dones, fins i tot els casos on no existeixi una relació amb l’agressor, la qual cosa ara sí que es requereix per a aplicar la llei. D’aquesta manera, les víctimes i les supervivents seran comptabilitzades en els registres oficials com a víctimes de violència masclista i podran accedir al serveis públics.

 

La proposta destaca també que “és imperatiu que cap víctima o supervivent sigui discriminada davant l’administració, tal i com va passar en el cas de la manada”. Tots els grups han donat suport a la iniciativa amb l’excepció de VOX, que hi ha votat en contra.

 

 

 

 

Madrid

18 de novembre de 2020

 

 

 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos