Notícies

Totes les notícies

Lluís Guinó defensa que els diputats puguin treballar, opinar i expressar-se lliurement al Parlament sense ser objecte de processos penals

El diputat de Junts per Catalunya defensa la tasca de la Mesa del Parlament els dies 6 i 7 de setembre i destaca la feina de Carme Forcadell a l’hora de permetre el debat parlamentari

 

El ple del Parlament ha debatut sobre el ple dels dies 6 i 7 de setembre de l’any passat, en una sessió monogràfica proposada pel grup parlamentari de Ciudadanos. El diputat Lluís Guinó – que aleshores era membre de la Mesa del Parlament – ha defensat que la tasca de l’òrgan en aquell ple del Parlament, després de rebre crítiques per la seva actuació en modificar l’ordre del dia. Guinó ha defensat que els parlaments han de ser espais on es pugui debatre sobre tot el que es consideri oportú i un lloc on els diputats han de poder “treballar, opinar i expressar-se amb el màxim de llibertat”.

És per això que Lluís Guinó ha lamentat que alguns partits a l’oposició posessin traves parlamentàries en aquell debat parlamentari i recorreguessin a la justícia per impedir aquest debat, modificar la decisió legislativa i les majories parlamentàries. Dirigint-se a la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, el diputat li ha recordat que “no es presenten querelles amb fets futuribles, el Codi Penal no es pot interpretar, no es pot aplicar el dret penal de l’enemic ni el dret penal preventiu. És injustificable”, i ha defensat que “no hi pot haver processos penals que modifiquin la decisió legislativa i el vot dels ciutadans”.

En aquesta línia, el diputat de Junts per Catalunya ha emplaçat la resta de partits a abandonar la judicialització de la política així com la politització de la justícia, perquè “no resoldrem res amb més querelles. El problema que hem viscut els darrers temps és que alguns van fer deixadesa de les seves funcions polítiques”. “Estem aquí per resoldre problemes i hi podem treballar amb diàleg”, ha conclòs, i ha defensat la independència de poders com a principi estratègic de l’estat de dret i la democràcia, lluny de “vinculacions, condicionants i coincidències”.

El diputat de Junts per Catalunya ha lamentat que el debat no hagi abordat les qüestions de fons des d’una perspectiva més crítica, atenent que Ciudadanos – que ha estat el grup parlamentari proposant d’aquest debat – no s’hagi cenyit a l’objectiu inicial que plantejava la sessió. Finalment, el diputat de Junts per Catalunya ha defensat la feina dels membres de la Mesa del Parlament així com de la presidenta, Carme Forcadell, que “va permetre el debat, va ajudar a què determinades esmenes es presentessin i tot d’acord amb el Reglament”. Un Reglament que, ha dit, és susceptible de modificar-se per millorar-lo, “en aquelles determinades qüestions que no satisfan les demandes dels ciutadans”.

 

 

 

Barcelona, 19 de desembre de 2018

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.