Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs, sobre la sentència: “L’Estat espanyol ha enterrat, de cop, drets, llibertats i la democràcia”

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés ha assegurat que “aquesta sentència demostra que la independència és el camí, que contra la sentència, nosaltres apostem per la independència”

Eduard Pujol sobre la sentència: “És una barbaritat. Es condemna els presos polítics, la democràcia, la política i Catalunya”

El Tribunal Suprem ha donat a conèixer la sentència contra els líders socials i polítics de Catalunya aquest dilluns al matí. L’escrit condemna a 13 anys de presó a Oriol Junqueras; 12 anys de presó per Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa; 11 anys i mig de presó per a Carme Forcadell; 10 anys i 6 mesos per a Josep Rull i Quim Forn; 9 anys de presó pels ‘Jordis’ i una multa i inhabilitació de 10 mesos per a Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.

En una roda de premsa al Parlament, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que aquesta sentència demostra que “l’Estat espanyol ha enterrat, de cop, drets, llibertats i la democràcia”. En aquest sentit, Borràs ha reiterat que “la sentència demostra que la independència és el camí. I contra la sentència, nosaltres apostem per la independència”. Borràs ha denunciat que “pel cap baix” l’Estat espanyol, amb aquesta sentència, condemna fins a 8 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans: el dret a reunió i manifestació, associació, expressió i opinió, pensament, participació política, no discriminació i el dret a la llibertat. És per això, que Borràs ha assegurat que aquest escrit, que l’ha redactat una justícia “inhumana i antidemocràtica, referma el nostre compromís amb la idea de contra la repressió, més democràcia”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1183675651934609409?s=20

 

En aquesta línia s’hi ha referit el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha denunciat que aquesta sentència “és una barbaritat. Es condemna els presos polítics, la democràcia, la política i Catalunya”.

 

Recupera la roda de premsa de la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, i el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 14 d’octubre de 2019


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos