Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya defensa que el tercer grau dels presos polítics és “una qüestió de justícia”

Laura Borràs a l’ofrena floral a la tomba del president Macià: “Esperem que un estat de dret, democràtic i social com diu Felip VI que és Espanya acati sense dilació la sentència del TJUE”

Els consellers i diputats de Junts per Catalunya han participat en l’ofrena floral a la tomba del president Francesc Macià, en el 86è aniversari de la seva mort. La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha lamentat que “per tercer Nadal consecutiu tenim presos i exiliats”, i ha reclamat l’aplicació del tercer grau penitenciari pels presos polítics “per una qüestió de justícia”, tal i com aquest dimarts reclamaven en un comunicat diferents advocats i juristes de prestigi.

Borràs ha defensat que els presos polítics i exiliats “haurien de passar el Nadal a casa, en llibertat i amb les seves famílies” perquè “tenim els informes d’Amnistia Internacional, que diuen que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart no haurien de ser a la presó; i ara també la sentència del TJUE, que diu que Oriol Junqueras tampoc no hauria de ser a la presó”. “Nosaltres sabem que no hi hauria de ser ningú ni a la presó ni a l’exili”, ha afegit.

Sobre el missatge de Nadal de Felip VI, Borràs ha dit que “esperem que un estat de dret, democràtic i social com diu el Rei que és Espanya acati sense dilació el compliment de la sentència del TJUE”. “Els catalans fa temps que no volem ser ni un tros, ni una part, ni una molèstia. El problema és la dificultat que té l’Estat espanyol per respectar el que decideixen els ciutadans de Catalunya”, ha apuntat en relació a les paraules del monarca.

Finalment, pel que fa a la possible investidura de Pedro Sánchez, la portaveu al Congrés ha explicat que si bé el PSOE necessita un president, Catalunya el que necessita és resoldre un conflicte polític, i ha advertit que “no esperem gestos de l’advocacia de l’Estat, sinó que compleixi la sentència”.

 

 

Barcelona

25 de desembre de 2019

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos