Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs: “Hem vingut a plantar cara. Tornem a oferir el nostre compromís de no donar cap vot a canvi a de res”

La candidata de Junts per Catalunya ha celebrat els resultats que l’independentisme ha obtingut a les eleccions del 10-N: “D’esquena a Catalunya, es confirma que l’Estat espanyol queda ingovernable”

Borràs titlla Pedro Sánchez “d’irresponsable” i l’acusa de deixar un escenari d’inestabilitat a l’Estat espanyol més gran que a les passades eleccions

La candidata al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que Junts per Catalunya serà a Madrid per “plantar cara. Tornem a oferir el nostre compromís de no donar cap vot a canvi a de res”. Així s’hi ha referit Borràs en una roda de premsa per valorar els resultats de les eleccions al Congrés i al Senat d’aquest diumenge, en què Junts per Catalunya ha aconseguit més de 527.000 vots i vuit diputats al Congrés, un més que en les passades eleccions. “Dèiem que la millor manera de combatre la sentència de la injustícia era amb la sentència de la democràcia. Gràcies a tots per omplir les urnes”, ha conclòs.

Borràs ha destacat el resultat que han obtingut les formacions independentistes que “surt amb més força aquestes eleccions”. “Si analitzem resultats a Catalunya, en relació amb els 48 escons que li corresponen a Catalunya, el bloc del 155, representa 18 ‘nos’ a la independència. El bloc de l’independentisme representa 23 ‘sís’”, ha dit i ha seguit sentenciant que “d’esquena a Catalunya, es confirma que l’Estat espanyol queda ingobernable”.

 

La irresponsabilitat de Pedro Sánchez

D’altra banda, Borràs ha titllat Pedro Sánchez d’“irresponsable” i l’ha acusat de deixar un escenari d’inestabilitat a l’Estat espanyol més gran que del que ja hi havia a les passades eleccions. “Hi ha hagut un increment de la dreta. El Congrés queda més fragmentat que mai per arribar a un acord. I a Europa, la ultradreta creix. Qui els blanqueja haurà d’assumir part de la seva responsabilitat, després de passejar-se amb ells pels carrers de Barcelona”, ha reblat finalment. Amb aquest escenari sobre la taula, Borràs ha tornat a demanar que el problema polític se solucioni amb política. “Nosaltres hem vingut a fer política i els vots ens permeten fer-ho amb garanties. Només cal que a l’altra cadira estigui disposat a seure algú que vulgui resoldre el conflicte perquè si no Espanya seguirà sent ingovernable”, ha conclòs.

 

Puigdemont des de Brussel·les celebra els resultats

El president Puigdemont també s’ha referit a la inestabilitat que es deriva d’aquestes eleccions: “Avui, els socialistes son més febles, la ultradreta és més forta. Avui l’independentisme està més fort que mai”. En aquest sentit, Puigdemont ha celebrat els resultats que han tret l’independentisme: “El poble de Catalunya ha enviat el mateix missatge, però cada vegada amb més claredat: pensen escoltar o continuar tombant cap a la ultradreta i el totalitarisme, cap a les actituds que amenacen la democràcia i els valors europeus?”.

 

Barcelona, 10 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos