Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs: “És igual que el president espanyol es digui Felipe González, Rodríguez Zapatero o Pedro Sánchez, el resultat sempre és el mateix: mentida i engany”

Nogueras avisa que denunciaran allà on vagin la llista de greuges que pateixen els catalans: “Volem recaptar i no que ens recaptin”

La número 2 de Junts per Catalunya al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, ha exposat aquest divendres la llista de greuges polítics, econòmics i socials  de l’Estat espanyol amb Catalunya, i ha assegurat que aquests greuges es basen en l’engany sistemàtic dels governs centrals, especialment del PSOE. “És igual que el president espanyol es digui Felipe González, Rodríguez Zapatero o Pedro Sánchez, el resultat sempre és el mateix: mentida i engany per a tots els ciutadans de Catalunya”, ha advertit Borràs, qui afegeix que “tampoc ens deixarem coaccionar l’amenaça de la dreta, que el PSOE fa servir de coartada”.

En una roda de premsa, Borràs ha repassat els greuges polítics, des de la liquidació de l’Estatut amb la sentència del Tribunal Constitucional l’any 2010, fins l’aplicació de l’article 155 per part del PP i del PSOE. “Hem entès el missatge: no hi ha encaix possible i per això hem de crear un Estat propi”. També ha parlat dels greuges econòmics, on ha explicat que “malgrat que Catalunya és el motor econòmic de l’Estat espanyol, només veiem la part contributiva perquè som els segons en aportar i els desens en rebre”. “Tenim un memorial de greuges molt important i afecta l’economia i les persones”, ha dit, per introduir la tercera branca de greuges, els socials. Hem vist que els governs espanyols redueixen les despeses a Catalunya, com per exemple amb la llei de la dependència”, ha advertit Borràs, qui ha recordat que l’Estat paga un 20% i Catalunya un 80%.

Per la seva banda, la número 3 de la candidatura per Barcelona, Míriam Nogueras, ha denunciat que “aquesta llista de greuges és llarguíssima i ho denunciarem allà on anem”, abans d’afegir que “volem recaptar i no que ens recaptin, volem legislar i no que ens legislin”. Nogueras ha posat d’exemple el País Basc, que destina en habitatge social més que tot el Ministerio de Fomento a tot l’Estat espanyol.

 

Barcelona, 12 d’abril de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.