Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs: “El confinament total excepte els serveis essencials que demana el president Torra s’acabarà imposant per inevitable”

Cada minut que passa és un minut perdut, que posa en risc a la gent. No és una qüestió política sinó sanitària”, assegura la portaveu en un vídeo difós a les xarxes socials

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha tornat a insistir en el confinament total per evitar la propagació del coronavirus: “El que demana el president Torra s’acabarà imposant per inevitable; el confinament total excepte els serveis essencials, la protecció dels treballadors i reducció de l’impacte econòmic, així com un reforç equitatiu, transparent i urgent de el sistema de salut i de la investigació“. Ho ha expressat en un vídeo difós a les xarxes socials equivalent a la intervenció que hagués fet al Ple d’aquest dimecres, al qual Junts per Catalunya no ha assistit “per coherència i responsabilitat“. “El confinament total salva vides, això és una certesa. I no ho diem nosaltres, ho diuen els experts sanitaris, l’OMS i tenim els exemples: Wuhan, Lombardia, Bavaria, Nova York, Califòrnia o Igualada“, ha insistit la portaveu de JxCat, que ha advertit a Sánchez que “cada minut que passa és un minut perdut, un minut que posa en risc a la gent. No és una qüestió política sinó sanitària, així que fem la política que permeti salvar vides “.

 

Avui es vota la pròrroga d’un alarmant decret d’alarma“, ha anunciat Borràs, que ha recordat que Pedro Sánchez va proclamar solemnement que els virus no distingeixen territoris ni ideologies, però “el que no farà distincions entre els milers d’afectats seran els efectes de les decisions que prengui o, en aquest cas, que no prengui el Govern espanyol“. “El seu govern presumeix d’haver adoptat les mesures més dràstiques a nivell mundial, però la veritat és que a Espanya el coronavirus segueix circulant per terra, mar i aire“, ha destacat. En aquest sentit, la portaveu ha explicat que “el més dràstic” hagués estat “decretar el confinament total excepte per als serveis essencials; aprovar una renda de ciutadania per protegir els treballadors; suspendre els pagaments d’impostos, lloguers i subministraments, i reforçar al màxim el sistema sanitari, començant pel personal que se sent més desprotegit que mai i proporcionar test massius, que és fonamental “.

 

Borràs ha retret que diàriament s’exhibeixi un govern espanyol que “es dirigeix ​​al poble parapetat darrere de comandaments militars, en lloc de sortir de la mà de científics, que haurien de ser l’única autoritat competent en la lluita contra una pandèmia“. En aquest sentit, ha lamentat les expressions amb les quals es dirigeixen alguns uniformats, com “sense novetat en el front“, “el Rei és el primer soldat” o “lluita contra éssers humans” perquè “sobren i resulten insultants per a qui veritablement està en aquest front“, ha assegurat, abans de preguntar: “Sap el Govern espanyol quines són les novetats al front? Professionals sanitaris que estan prestant ajuda als seus conciutadans en torns interminables i amb bosses d’escombraries com bates, jugant-se la salut i, amb la seva, la de tots, perquè quan ells no puguin tenir cura de nosaltres, qui ho farà? “. Per això, la diputada ha reclamat “menys uniformes militars i més bates, més respiradors, més guants i més mascaretes“.

 

La portaveu ha posat de manifest que el primer objectiu de la política econòmica hauria de ser “combatre l’epidèmia per acabar amb el virus, i això només és possible amb el confinament total. Sense vida no hi ha economia “, ha insistit. “No hi ha vacuna contra el virus, però quan hi ha milers de vides en joc una societat moderna com la nostra hauria d’estar immunitzada contra la pressió dels mercats i la tossuderia dels seus polítics“. En les propostes econòmiques i socials presentades per Junts per Catalunya, Borràs en destaca: “confinar totalment el país per tallar d’arrel els contagis, reforçar la sanitat, crear una renda bàsica universal, facilitar la liquiditat per a empreses, pimes i autònoms i suspendre el pagament de impostos, lloguers, subministraments i quotes préstecs”.

 

La diputada ha acabat la seva intervenció advertint que “aquesta pròrroga de l’estat d’alarma, que sens dubte és necessari, es fonamenta en un decret que és un 155 per via sanitària, per això ens abstindrem“. “Analitzin aquesta pulsió centralista“, ha dit, “perquè treuen competències a qui les té i, d’altra banda, no exerceixen les que podrien ser-nos molt útils: el tancament de fronteres i l’aïllament dels focus d’infecció“. “De manera que perllongar l’alarma sí, però només podem abstenir-nos perquè, 10 dies després, s’ha demostrat que les seves mesures no funcionen: ni ha funcionat el confinament, ni ha funcionat la compra centralitzada, i el nombre de morts a Espanya ja supera els de la Xina “.

 

 

Madrid, 25 de març de 2020

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos