Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència masclista aquest any “són xifres execrables” i “cal poder treballar amb mesures concretes”

La candidatura de Junts per Catalunya al Congrés ha denunciat que l’Estat espanyol impedeix a Catalunya tenir una llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, impugnant al Tribunal Constitucional el que aprova el Parlament. “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar com ho ha fet el Parlament i que les mesures es puguin aplicar”, ha assegurat la número dos per Barcelona, Laura Borràs, que ha lamentat que “una vegada més, ens topem amb el mur de l’estat espanyol, sota la forma del TC”. “Aquest any a Catalunya hi ha hagut tres víctimes mortals per violència masclista i 3.600 denúncies. Són unes xifres execrables”, ha expressat Borràs.

En el mateix sentit s’ha expressat la número tres, Míriam Nogueras, que ha afirmat que “hem de passar del simbolisme a l’acció i cal una legislació efectiva que protegeixi les víctimes”, i ha afegit que la violència masclista “és un problema internacional”que inunda també la política, posant com a exemple els debats a quatre on “la meitat de la població no ens hi hem trobat representades”.

Com a mesures concretes, Borràs i Nogueras han detallat la modificació del codi penal perquè no es qualifiquin com a abús les violacions o que el ministeri fiscal pugui perseguir els delictes sexuals encara que la denunciant hi hagi desistit. “Aquest codi penal és el reflex d’una societat patriarcal que acaba culpabilitzant les dones víctimes de violència masclista”, ha etzibat la número dos. A més, ha defensat incloure l’educació sexual i de gènere amb caràcter obligatori a l’escola “com recomana continuadament Nacions Unides”.

 

Barcelona, 24 d’abril de 2019

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.