Notícies

Totes les notícies

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència masclista aquest any “són xifres execrables” i “cal poder treballar amb mesures concretes”

La candidatura de Junts per Catalunya al Congrés ha denunciat que l’Estat espanyol impedeix a Catalunya tenir una llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, impugnant al Tribunal Constitucional el que aprova el Parlament. “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar com ho ha fet el Parlament i que les mesures es puguin aplicar”, ha assegurat la número dos per Barcelona, Laura Borràs, que ha lamentat que “una vegada més, ens topem amb el mur de l’estat espanyol, sota la forma del TC”. “Aquest any a Catalunya hi ha hagut tres víctimes mortals per violència masclista i 3.600 denúncies. Són unes xifres execrables”, ha expressat Borràs.

En el mateix sentit s’ha expressat la número tres, Míriam Nogueras, que ha afirmat que “hem de passar del simbolisme a l’acció i cal una legislació efectiva que protegeixi les víctimes”, i ha afegit que la violència masclista “és un problema internacional”que inunda també la política, posant com a exemple els debats a quatre on “la meitat de la població no ens hi hem trobat representades”.

Com a mesures concretes, Borràs i Nogueras han detallat la modificació del codi penal perquè no es qualifiquin com a abús les violacions o que el ministeri fiscal pugui perseguir els delictes sexuals encara que la denunciant hi hagi desistit. “Aquest codi penal és el reflex d’una societat patriarcal que acaba culpabilitzant les dones víctimes de violència masclista”, ha etzibat la número dos. A més, ha defensat incloure l’educació sexual i de gènere amb caràcter obligatori a l’escola “com recomana continuadament Nacions Unides”.

 

Barcelona, 24 d’abril de 2019

Darreres notícies

El president Puigdemont crida a concentrar el vot independentista en Junts per Catalunya el 26M: “Haurem de decidir entre 155 o 1 d’octubre; entre repressors o llibertat”

Quim Forn: “No renunciarem, no ens rendirem. El 26-M tenim una gran oportunitat per donar una resposta clara, …

Més informació

Borràs sobre la suspensió de diputats: “Els vots dels ciutadans van portar-los al Congrés i ara l’arquitectura juridicoinstitucional de l’Estat s’encarrega d’apartar-los”

El diputat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha assegurat que és competència del ple del Congrés decidir sobre la …

Més informació

Artadi; “En Quim Forn no pot ser aquí per malaltia democràtica d’un Estat que permet que hi hagi presos polítics i exiliats”

La candidata número dos de Junts per Catalunya a Barcelona apel·la al vot doblement útil, “doble papereta per …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.