Notícies

Totes les notícies

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu municipal el compromís de donar una resposta urgent al Gimnàs Sant Pau, al Raval, i el doti dels recursos necessaris perquè puguin desenvolupar la seva activitat social en condicions

 

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha pactat amb el Govern d’Ada Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve 2021-2022. A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, celebrada aquest matí, el Grup de Junts per Catalunya ha arrencat també a l’executiu municipal el compromís de donar una resposta urgent al Gimnàs Sant Pau, al Raval, i el doti dels recursos necessaris perquè puguin desenvolupar la seva activitat social en condicions.

 

La regidora de JuntsxCat Neus Munté ha defensat avui a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports un Prec dirigit al Govern que fa referència a la retirada de l’amiant, element usat en construcció, ara ja prohibit, i nociu per a la salut quan es degrada, però que s’ha utilitzat durant anys i que encara es troba en moltes edificacions a la ciutat de Barcelona. Si bé el consistori ja té en marxa plans per retirar l‘amiant d’edificis i equipaments municipals, Munté ha volgut debatre a l’entorn de l’amiant que, tot i no està instal·lat en edificis públics, si que ho pot estar en construccions pròximes a equipaments, com poden ser escoles i altres centres educatius.

 

La regidora de JuntsxCat ha explicat que l’Ajuntament coneix que a Barcelona existeixen avui fins a 5 centes educatius que veuen greument afectada la seva activitat diària com a l’escola per la proximitat ales seves instal·lacions d’amiant. Són les escoles Gaia, Nou Graons i Escola Bressol Municipal Leonor Serrano, a l’Eixample, i les escoles Estel i el Sagrer, a Sant Andreu.

 

 

Munté ha explicat que en el cas de l’escola Gaia i la Leonor Serrano,  el govern es va comprometre a protegir i estabilitzar provisionalment les plaques de fibrociment de la teulada entre Gaia i Leonor Serrano a base d’una aplicació d’una resina específica, però que ara les famílies aposten per un altra solució i que, per tant, els terminis de l’actuació es veuen alterats, ja que es preveia pel pont de la Puríssima o, màxim, al Nadal, però ara el tema s’endarrerirà. Pel que fa a les escoles de Sant Andreu, el districte ha acordat intervenir-hi a l’estiu.

 

Per tot plegat, la regidora Munté ha acordat amb el Govern l’acceptació d’un Prec transaccionat amb el mateix Govern, pel qual aquest es compromet a: “que el govern garanteixi que les escoles Gaia, 9 graons i EBM Leonor Serrano del Districte de l’Eixample, i El Sagrer i l’Estel de Sant Andreu poden incorporar-se després de les vacances d’estiu amb les intervencions necessàries realitzades per tal d’eliminar qualsevol risc per proximitat d’amiant”.

 

Per la seva banda, la regidora de JuntsxCat, Francina Vila, ha defensat a la mateixa Comissió un altre Prec que s’ha centrat en la situació dramàtica en que es troba el Gimnàs Sant Pau i a través del qual ha exigit al Govern d’Ada Colau “que doni una resposta a les seves necessitats i que assumeixi responsabilitats i compromís amb aquest projecte social i esportiu únic”.

 

Com ha explicat Vila, el Gimnàs Social Sant Pau és un projecte social basat en l’esport i partint de la idea que l’activitat esportiva està íntimament lligada al compromís social. Ubicat a la frontera del Raval i Sant Antoni, “desenvolupa una gran tasca esportiva i d’inclusió social envejable tot i les moltes dificultats que es troben en el seu camí”. “Tot i la seva ubicació, desenvolupa un projecte que arriba a tota la ciutat i prova d’això és la gran quantitat d’usuaris que arriben derivats d’altres punts de la ciutat pel propi Ajuntament”, ha alertat la regidora de JuntsxCat.

 

“A ningú se li escapa”, ha dit Francina Vila, “la situació crítica que pateix el gimnàs a nivell econòmic i que davant de la inoperància de l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya s’ha posat mans a l’obra per intentar ajudar amb 135.000€, que calmen la situació a curt termini al Gimnàs Sant Pau, però que no és cap solució definitiva. Aquesta depèn de l’Ajuntament”. Per ara, l’única proposta d’ajut per part de l’Ajuntament ha estat xifrada en 5.000€. És a dir, un projecte que rep 800 derivacions per part de serveis socials i altres ens. Que té a més de 100 socis en situació de vulnerabilitat i que paguen una quota reduïda. Que hi ha 50 nens fent activitats extraescolars i 150 en casals d’estiu. L’ajut que ofereix l’Ajuntament són 5.000€. No es tracta d’un equipament qualsevol, es tracta d’un projecte únic, el qual, entre altres serveis, ofereix 18.000 dutxes/any per a persones sense llar/recursos, moltíssimes d’elles derivades per propi Ajuntament. A parer de Vila, “ha quedat clar que  l’Ajuntament no col·labora en cap de les despesa que generen al Gimnàs Social Sant Pau, i això no pot ser”.

 

Per tot plegat, el Grup de JuntsxCat ha presentat aquest Prec, i que l’Executiu ha acceptat: “que el govern municipal, de manera urgent, doti dels recursos necessaris per què el Gimnàs Social Sant Pau pugui desenvolupar la seva activitat en condicions òptimes, assumint els costos de les persones derivades dels serveis socials que són usuàries del gimnàs i d’altres instal·lacions de l’equipament esportiu com ara les dutxes, i que en la propera Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el govern presenti un informe detallat de quantes persones són derivades a altres entitats de caràcter social, a quines entitats i, si és el cas, quins recursos hi destina l’Ajuntament així com sota quin règim”.

 

Darreres notícies

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Junts per Catalunya defensa al Congrés un règim sancionador contra la morositat empresarial

El Ple aprovarà la seva presa en consideració i Ferran Bel demana un tràmit parlamentari ràpid: “moltes empreses …

Més informació

Segueix-nos