Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya destaca que el Govern Colau ha confirmat les retallades municipals del 2019 i tem que es faci pagar als ciutadans la mala gestió amb més pressió fiscal pel 2020

Neus Munté confirma la predisposició de la seva formació a negociar el pressupost municipal de l’any que ve amb l’objectiu de millorar el benestar dels veïns i veïnes de Barcelona
  
El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha destacat que el Govern que encapçala Ada Colau ha confirmat avui les retallades municipals aplicades el 2019 i ha alertat sobre que es vulgui fer pagar als ciutadans aquesta mala gestió amb més pressió fiscal per l’exercici de 2020. Tot i això, la regidora Neus Munté ha confirmat la predisposició del grup de Junts per Catalunya a negociar el pressupost municipal de l’any que ve amb l’objectiu de millorar el benestar dels veïns i veïnes de Barcelona.
 
Aquest matí en roda de premsa, el Govern municipal ha exposat les bases de la seva proposta de Pressupost pel 2020. Ha anunciat un pressupost per l’any que ve “expansiu, amb un augment global respecte el pressupost de 2019 (ajustat després de la pròrroga pressupostària, que és el que està en vigor) del 9,5%. Precisament per poder explicar els “gran augments” previstos pel 2020, ha hagut de poar sobre paper el Pressupost de 2019. I les xifres del pressupost actualment en aplicació posen de manifest que ha estat un any de forta retallada, tant en la despesa com en la inver4sió respecte el 2018.  
 
Neus Munté, que ha fet una primera valoració d’urgència en declaracions als mitjans de comunicació, en espera de poder estudiar amb més temps la proposta del Govern, ha explicat que “les dades de l’executiu municipal confirmen el que vam denunciar ja l’any passat: el 2019 ha estat el gran any de les retallades del Govern Colau. El pressupost de 2019 respecte el 2018 ha baixat gairebé un 3,5%; i les inversions fins a un 13%”.
 
Munté ha exposat que “el Govern Colau ha preparat un pressupost amb una important càrrega fiscal. Ens preocupa que la mala gestió de Colau i el seu equip dels darrers anys ara, a corre-cuita, es vulgui reconduir i que qui n’hagi de pagar les conseqüències siguin els ciutadans”.
 
La regidora de Junts per Catalunya també ha explicat que “els increments més forts del pressupost que proposa el Govern municipal els presenten en base a ingressos que no depenen d’ell, ni de la ciutat: primer vinculats als Pressupostos Generals de l’Estat, que ja veurem si s’aproven, i després pel nou recàrrec de la taxa turística, que inevitablement te un recorregut parlamentari que fa difícil pensar que estarà llest per l’1 de gener de 2020”.
 
“En definitiva”, ha conclòs Munté, “és un pressupost que veiem amb escepticisme, però que estem disposats a negociar amb l’objectiu de millorar el benestar dels veïns i veïnes de Barcelona”.
 

 

Darreres notícies

Albert Batet: “El petit comerç s’ha d’adaptar a les noves tecnologies per poder arribar als seus clients com ho han fet en alguns municipis durant el confinament”

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya i la portaveu adjunta, Gemma Geis, visiten Ripoll per …

Més informació

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Segueix-nos