Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demana crear grups de treball amb veïns i entitats a tots els districtes per millorar en 6 mesos el servei de la Nova Xarxa de Bus

La presidenta del Grup Municipal, Elsa Artadi, anuncia que Junts per Catalunya defensarà en els Plens dels 10 Consells de districte de la ciutat una petició per cercar un consens veïnal i polític que aporti solucions a totes aquelles carències i disfuncions que s’han esdevingut per a la implantació de la quarta i cinquena fase de la xarxa ortogonal d’autobús

 

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona demanarà a tots els districtes de Barcelona crear grups de treball amb veïns i entitats per millorar en 6 mesos el servei de la Nova Xarxa de Bus. La presidenta del Grup de JuntsxCat, Elsa Artadi, ha presentat avui en roda de premsa la proposta que defensaran als 10 Consells de districte de la ciutat per cercar un consens veïnal i polític que aporti solucions a totes aquelles carències i disfuncions que s’han esdevingut per a la implantació de la quarta i cinquena fase de la xarxa ortogonal d’autobús.

 

Des de demà dimarts, quan es celebra el ple de Sant Andreu, i al llarg de les dues pròximes setmanes, es celebraran els plenaris dels 10 Consells de Districte de la ciutat de Barcelona d’aquest mes de desembre. El grup que presideix Elsa Artadi ha decidit presentar a tots els plenaris la mateixa proposta, ja sigui en forma de proposició o de Prec dirigit al Govern. Com ha explicat Artadi aquest matí en roda de premsa, amb la regidora de Mobilitat de la formació, Francina Vila, si a l’octubre la iniciativa es va centrar en la millora de les unitats nocturnes de la Guàrdia Urbana, aquest mes de desembre es vol centrar en la millora del servei de bus.

 

A la roda de premsa, la regidora de Mobilitat de Junts per Catalunya, Francina Vila, ha contextualitzat la proposta de Junts per Catalunya tot exposant que “durant el passat mandat, i a diferència de la feina feta en l’inici de la posada en marxa de la Nova Xarxa de Bus (NXB), amb l’Alcalde Xavier Trias i el Tinent d’Alcalde Joaquim Forn, la implementació de les darreres fases d’aquesta xarxa han generat mal estar i queixes per part dels usuaris del servei de bus de la ciutat, i s’ha posat de manifest amb la creació de diferents plataformes reivindicatives a molts barris”.

 

A parer de Vila, “el Govern Municipal d’Ada Colau no ha tingut prou sensibilitat, ni voluntat, per atendre les demandes dels veïns i veïnes afectats pels canvis de recorregut i els canvis que s’han produït amb les noves línies”. La regidora de Junts per Catalunya ha recordat també que “encara resta pendent la posada en marxa de la línia D30 que ha de completar la implementació de la NXB, línia de bus necessària i que té consens social, polític i tècnic i que no està en funcionament per raons estrictament polítiques”.

 

Francina Vila ha explicat que el Govern Colau ha de recuperar la seva voluntat de pacte i acord amb els veïns i els col·lectius que se senten perjudicats per una implantació de les noves línies de bus, i desaparició d’altres, i reculli les demandes veïnals per a la millora de la xarxa. La regidora de Junts per Catalunya ha explicat que la casuística és molt variada a tota la ciutat, i les queixes dels usuaris, també, i van des de zones que han quedat sense cobrir, o  casos de connexions entre parades excessivament distants, amb itineraris en forta pendent; o que s’han quedat sense connexió amb bus serveis públics importants com CAPS, hospitals, escoles, mercats, estacions de metro, que són fonamentals per a molts col·lectius de persones, especialment els més vulnerables.

 

Per aquest motiu, Junts per Catalunya demanarà al Govern Colau la creació en el termini d’un mes de grups de treball a tots els districtes, amb veïns, entitats i grups polítics, per analitzar les demandes i posar en ordre possibles solucions. I al mateix temps comprometre el propi Govern i l’empresa púbica que gestiona els busos, TMB, per en 6 mesos aprovar un pla de treball que implementi totes les mesures que es proposin.

 

A tall d’exemple, demà al Consell de Districte de Sant Andreu, la portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Anna Satorra, presentarà una proposició per la qual s’acordaria:

 

  1. Crear, en el termini màxim d’un mes, un grup de treball individualitzat al Districte de Sant Andreu on hi participi el veïnat, les entitats i associacions i els grups municipals, que valori i aporti solucions a totes aquelles carències i disfuncions que s’han esdevingut per a la implantació de la quarta i cinquena fase de la xarxa ortogonal.

 

  1. Que en aquest grup de treball de districte, es tracti també específicament les necessitats de transport que haurien de cobrir els busos de barri o altres solucions com busos llançadora o millora o posada en funcionament de línies regulars de busos complementàries a la xarxa ortogonal.

 

  1. Que les conclusions derivades d’aquests grups de treball donin lloc a un pla de treball del govern municipal i TMB amb mesures concretes que permetin que en el termini màxim de 6 mesos,  implementar aquestes mesures i suposin una millora del servei de bus a la ciutat i una nova xarxa de bus (NXB)  més equitativa.

 

  1. Que és creí una comissió, formada pels membres del grup de treball, que faci seguiment de l’execució de les mesures recollides al pla de treball.

 

 

 

Barcelona, 2 de desembre de 2019

Darreres notícies

Formacions polítiques i entitats independentistes denuncien que l’Estat espanyol segueix incomplint els dictàmens de l’ONU que exigeixen l’alliberament dels presos polítics un any després de la seva publicació

Els dictàmens van ser fruit d’una acció conjunta i coordinada entre l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i les …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya han donat un total de 52.600 euros a projectes per fer front a la Covid-19

Els diputats de Junts per Catalunya han donat un total de 52.600 euros a projectes per fer front …

Més informació

Junts per Catalunya aposta per una transformació massiva del sector de l’automòbil i polítiques sòlides que facilitin la innovació i transferència de coneixement

Glòria Freixa demana a l’estat espanyol que escolti les organitzacions internacionals quan adverteixen de la vulneració de drets …

Més informació

Segueix-nos