Notícies

Totes les notícies

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

 

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme que cerca superar la polèmica mediàtica sobre la desaparició del Pont Aeri enfront de la promoció del tren, i centrar-lo en reclamar a l’Estat l’execució d’uns projectes estratègics per Barcelona i el país i pendents des de fa molts anys

 

El Portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, Jordi Martí, ha aconseguit avui l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern d’Ada Colau a reclamar al de Pedro Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port de la capital catalana. Jordi Martí ha defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme de la ciutat en un debat que cerca superar la polèmica mediàtica, instada per l’alcaldessa, sobre la desaparició del Pont Aeri enfront de la promoció dels viatges en tren, i centrar-lo en reclamar a l’Estat l’execució d’uns projectes estratègics per Barcelona i el país i pendents des de fa molts anys.

 

A la Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament, celebrada aquesta tarda, el portaveu del grup Jordi Martí ha defensat una proposició, que ha aconseguit el suport unànime de tots els grups polítics. Per la qual  s’insta “al govern de la ciutat a aprofitar la conjuntura política actual de coincidència entre el Govern de Barcelona i el de l’Estat, per garantir l’execució immediata dels plans de millora integral del sistema de Rodalies, la implantació del corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al port, per fer efectiva la reducció de les emissions contaminants a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la millora de la seva competitivitat”.

 

Martí ha portat aquest acord a la comissió municipal amb l’objectiu de superar el debat que la pròpia alcaldessa de Barcelona ha impulsat als mitjans de comunicació a partir de la proposta d’eliminar els vols amb origen o destí a la capital catalana que tinguin una alternativa ferroviària, amb la singularització en el servei de Pont Aeri Barcelona-Madrid, per tal de prioritzar els desplaçaments en tren i reduir així  les emissions contaminants a la ciutat. Tot plegat, aprofitant la declaració de l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona.

 

A parer de Martí, amb “aquesta polèmica mediàtica, sobrealimentada després per la sortida del soci de Govern de Colau, el Tinent d’Alcaldia, declarant-se en contra de la proposta de l‘alcaldessa, no ha servit per entrar en el fons del tema que hauria de ser potenciar el transport ferroviari, de viatgers i mercaderies, un transport net que ha de contribuir a lluitar contra l’emergència climàtica i facilitar la mobilitat sostenible de milers de persones”. I per avançar en aquest camí, el portaveu del Grup de JuntsxCat ha assenyalat “tres dels projectes estratègics que històricament es mantenen pendents per la falta de voluntat del Govern de l’Estat, sigui del color que sigui, i que ens resten competitivitat, i que son: la millora progressiva però integral del sistema de Rodalies, la implantació del corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al port”.

 

Jordi Martí ha reclamat que el Govern Colau aprofiti ara a favor dels interessos de Barcelona, l’àrea metropolitana i el conjunt del país, que actualment el Govern Municipal i el Govern d’Espanya estan configurats pels mateixos partits polítics i que, per tant, l’entesa pel que fa a la millora i implementació d’aquestes infraestructures, hauria  de ser total. “Ja no ens valdrien segons quines excuses. Ja no es pot donar la culpa als governs de la dreta, ara n’hi ha un dels que es diuen progressistes”, ha conclòs Martí.

 

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama al Govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya al Congrés i al Senat volen obrir el debat sobre l’ús …

Més informació

Declaració Institucional en defensa de la salut sexual com a part integrant dels drets humans fonamentals i com a contribució a una societat més justa per a totes les persones.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL El dia 14 febrer commemorem el dia Europeu de la Salut sexual. Des de l’any 2003, …

Més informació

Junts per Catalunya exigeix al senador de Vox acusat de violència masclista que entregui la seva acta immediatament

El Grup Parlamentari al Senat no accepta que un presumpte maltractador utilitzi la immunitat parlamentària per a protegir-se …

Més informació

Segueix-nos