Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La JEC no és competent per escollir diputats. Qui treu i posa diputats és la ciutadania votant”

El president del grup parlamentari, Albert Batet, acompanyat dels diputats de Junts per Catalunya de la demarcació de Tarragona, Eusebi Campdepadrós, Teresa Pallarès i Mònica Sales, han visitat la zona devastada pel temporal Gloria a Deltebre. Els ha acompanyat també l’alcalde del municipi, Lluís Soler, amb qui han mantingut una reunió per avaluar els danys causats. En una atenció a mitjans, Albert Batet ha agraït la feina dels cossos de seguretat i els serveis d’emergència, així com la feina que estan realitzant tots els alcaldes dels municipis veïns que també han quedat afectats, per intentar resoldre la situació amb el màxim d’eficiència i al més aviat possible. És per això, que el president del grup parlamentari ha defensat la creació d’un ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre el temporal Gloria i els danys causats al Delta de l’Ebre. Una proposta “d’unitat” que preveu fer extensiva a la resta de grups parlamentaris. “El país ha d’entendre la necessitat d’actuació i d’impuls urgent del Delta. És un espai singular i identitari del país, és un espai de projecte de vida i futur. I el país ha de prendre consciència”, ha conclòs.

D’altra banda, després de fer-se pública la decisió de mantenir inhabilitat el president Quim Torra com a diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batet ha reafirmat la posició de Junts per Catalunya: “El president Quim Torra és diputat i president de Catalunya”. El president del grup parlamentari ha reiterat que el ple del Parlament del dia 4 de gener i la Mesa del Parlament, així ho van ratificar. Batet ha assegurat que la JEC no és l’òrgan competent per prendre una decisió com aquesta, sinó que és la ciutadania qui té la sobirania per decidir-ho: “Qui treu i posa diputats és la ciutadania votant; qui treu i posa presidents és la ciutadania votant i la sobirania del poble de Catalunya rau en el Parlament”.

 

 

Barcelona, 23 de gener de 2020


 

Darreres notícies

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Junts per Catalunya defensa al Congrés un règim sancionador contra la morositat empresarial

El Ple aprovarà la seva presa en consideració i Ferran Bel demana un tràmit parlamentari ràpid: “moltes empreses …

Més informació

Segueix-nos