Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya veu “indispensables” els 500MEUR de l’impost de successions per fer front a la crisi de la Covid-19

Elsa Artadi a Ciudadanos i PP: “Aquells que insisteixen tant en baixar la tributació, quan arriben a Madrid s’obliden que l’origen de tot això és l’espoli fiscal que pateix Catalunya”

 

 

Junts per Catalunya considera “indispensables” els 500 milions d’euros que la Generalitat de Catalunya ha pressupostat aquest any amb l’impost de successions per tal d’impulsar iniciatives per reactivar l’economia, pal·liar la crisis social derivada de la pandèmia del covid-19 i per reforçar el sistema sanitari. Així ho ha assegurat la diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi al Parlament aquest dijous, arran de les proposicions de llei de Ciudadanos i el Partit Popular per modificar aquest impost a la baixa. Artadi ha assegurat que ara, aquests diners són necessaris per fer front a la crisi de la Covid-19, per invertir-los, entre d’altres, en el sector de l’automoció, la retribució del personal sanitari o l’atenció a les més de 700.000 persones afectades per un ERTO a Catalunya, conseqüència de la pandèmia sanitària.

La diputada també ha recordat en la seva intervenció que la capacitat normativa de Catalunya en relació amb els impostos és limitada i que, a l’hora de parlar dels recursos de què disposa el Govern, no es pot ignorar el dèficit fiscal de 16.000 milions d’euros. “El 30% dels impostos catalans no es destinen a la despesa pública a Catalunya”, ha apuntat Artadi, que ha acusat les dues formacions “que insisteixen tant en baixar la tributació” d’oblidar, quan arriben a Madrid “que l’origen de tot això és l’espoli fiscal que pateix Catalunya”.

 

 

Artadi també ha recordat el menysteniment constant dels diferents governs espanyols envers Catalunya i ha posat com exemple la inversió feta pel Govern del PSOE i Podemos a Catalunya l’any 2019: “Amb un PIB del 19%, Catalunya rep un 10,8% de la inversió. Quina gran priorització de les necessitats de Catalunya!”.

 

Barcelona, 18 de juny de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos