Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya valida el Decret Llei que promou la creació de la nova ATL de gestió pública de l’aigua

Eduard Pujol assegura que “recuperem un servei públic cabdal pel país i ens ajudarà a col·laborar en les necessitats bàsiques de la gent d’aquest país”

La Diputació Permanent ha aprovat dimecres al matí al Parlament un Decret Llei que creació de la nova entitat pública de gestió de l’aigua potable ATL (Aigua Ter-Llobregat), que es preveu que sigui operativa aquest 2019. Amb l’aval de Junts per Catalunya, s’ha donat llum verda a posar, de nou, la titularitat de l’ens en mans de la Generalitat. Això permetrà l’abastament d’aigua potable a 5 milions de ciutadans i arribarà a 140 pobles i ciutats de Catalunya. El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha considerat una acció “correcte pel país i la ciutadania” i ha remarcat que amb aquesta validació el Govern “compleix amb dels compromisos i el mandat parlamentari aprovat ara farà un any”.

“Aquest Decret Llei suposa una recuperació d’un servei públic cabdal”, ha celebrat Pujol, i ha seguit, valorant que “estem col·laborant, ajudant i sent còmplices positius en les seves necessitats bàsiques de la gent d’aquest país”. Pujol ha reiterat la importància d’aquesta xarxa de subministrament d’aigua, que, en paraules del vicepresident del Govern, ha coincidit que es tracta d’una “autèntica estructura d’Estat, de la construcció d’una eina que ens permet seguir endavant amb l’agenda modernitzadora d’aquest Govern”.

Calen eines per bastir una República. La gestió pública de l’aigua, un primer pas

“Amb els recursos que tenim ara, no podríem crear de zero aquesta infraestructura”, ha lamentat Pujol durant la seva intervenció i ha seguit denunciat que “ens trobem entre aquells que tenim una visió realista de la vida, del món, i els que ja els està bé condemnar als catalans a renunciar al futur, a renunciar a la prosperitat, que deu ser un dret tan bàsic com l’aigua”.

El portaveu adjunt del grup parlamentari ha insistit en la necessitat de bastir unes eines d’estat per a Catalunya, perquè les actuals “perpetuen la gestió de la misèria, que és el camí més fàcil cap al fracàs econòmic”. És per això que Pujol ha assegurat que “des del Parlament hem de servir a la gent i el millor servei que podem fer no és de renúncia, sinó de compromís amb el futur. El futur són les idees, i aquestes necessiten eines per a concretar-se i fer-se realitat i en aquest país la gran eina es diu República”.

La Diputació Permanent també ha aprovat el Decret Llei de pròrroga pressupostaria per garantir avals per entitats públiques i sectors relacionats amb l’administració.

Barcelona, 1 d’agost del 2018

Darreres notícies

Eduard Pujol reivindica els valors del civisme, el pacifisme i la no-violència com a eines polítiques per a vèncer la repressió

El portaveu adjunt s’empara en els principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el seu 70è …

Més informació

President Puigdemont: “El Consell per la República arribarà allà on no puguin les nostres institucions, anirem pel món en nom de la República que els catalans han decidit a través de processos electorals”

President Torra ha assegurat que “no hi ha marxa enrere en el camí cap a la llibertat” i …

Més informació

Junts per Catalunya celebra l’aprovació del pla de treball de la Comissió d’Investigació del 155: “El 155 necessita la veritat i que els responsables donin la cara”

Eduard Pujol emplaça Rajoy, Sáenz de Santamaría, Rivera i Casado a “comparèixer al Parlament i explicar la jugada …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.