Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya urgeix Pedro Sánchez a adquirir un compromís explícit, elaborar un pla de treball i buscar facilitadors internacionals per abordar el diàleg amb Catalunya

El portaveu adjunt Eduard Pujol assegura que si el president espanyol es nega a reconèixer la realitat política de la Catalunya de l’1 d’octubre, es presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos espanyols

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha urgit el president espanyol, Pedro Sánchez, a adquirir un compromís explícit, elaborar un pla de treball i buscar facilitadors internacionals per abordar el diàleg amb Catalunya. En una roda de premsa aquest dilluns al matí, el portaveu adjunt, Eduard Pujol, ha assegurat que, a quatre dies de la data límit per presentar una esmena als pressupostos espanyols, si el PSOE “es nega al diàleg i a reconèixer la realitat irrefutable de la Catalunya de l’1 d’octubre, s’entrarà a registre una esmena a la totalitat”. En aquesta línia, però ha assegurat que “hi ha temps i intel·ligència política per avançar cap al diàleg efectiu”.

“La cara oposada a la democràcia és la convocatòria d’eleccions del 21 de desembre o votar a favor de l’aplicació del 155”, ha seguit Pujol, instant el govern de Sánchez a rectificar. En aquest sentit, ha emplaçat el president espanyol a venir a Catalunya a dir: “Treballarem perquè la democràcia plena torni, una democràcia plena significa pluralisme polític i que no hi hagi presos polítics”, paraules que el mateix president Sánchez ha pronunciat en una compareixença per anunciar el suport de l’estat espanyol a Guaidó com a president de Veneçuela. “Si som valents de dir-les pel món, també les hauríem de dir a Catalunya”, ha dit finalment.

El portaveu adjunt també ha traslladat el suport del grup parlamentari als presos polítics, que divendres van ser traslladats a Madrid, i ha reafirmat i ha donat suport a la seva voluntat d’afrontar el judici com un #JoAcuso a la justícia espanyola, – utilitzant el lema d’Òmnium Cultural contra el judici de l’1 d’octubre –: “és el mirall que explicarà al món qui és i com és Espanya, les seves misèries”.

 

Barcelona, 4 de febrer de 2019

Darreres notícies

Eduard Pujol: “L’independentisme serà la muralla democràtica i republicana a favor de Catalunya”

El portaveu adjunt ha lamentat que Pedro Sánchez no hagi fet referència a Catalunya durant el seu discurs, …

Més informació

Eduard Pujol: “Estem veient com un fiscal està fent de polític i com els polítics fan de fiscals”

El portaveu adjunt denuncia que “aquells que van votar el 155 no poden lamentar-se per haver facilitat el …

Més informació

Albert Batet: “Si Pedro Sánchez convoca eleccions estarà donant la raó als que van convocar la manifestació de diumenge”

El portaveu de Junts per Catalunya reitera la voluntat del govern català de trobar una solució al conflicte …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.