Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya urgeix Pedro Sánchez a adquirir un compromís explícit, elaborar un pla de treball i buscar facilitadors internacionals per abordar el diàleg amb Catalunya

El portaveu adjunt Eduard Pujol assegura que si el president espanyol es nega a reconèixer la realitat política de la Catalunya de l’1 d’octubre, es presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos espanyols

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha urgit el president espanyol, Pedro Sánchez, a adquirir un compromís explícit, elaborar un pla de treball i buscar facilitadors internacionals per abordar el diàleg amb Catalunya. En una roda de premsa aquest dilluns al matí, el portaveu adjunt, Eduard Pujol, ha assegurat que, a quatre dies de la data límit per presentar una esmena als pressupostos espanyols, si el PSOE “es nega al diàleg i a reconèixer la realitat irrefutable de la Catalunya de l’1 d’octubre, s’entrarà a registre una esmena a la totalitat”. En aquesta línia, però ha assegurat que “hi ha temps i intel·ligència política per avançar cap al diàleg efectiu”.

“La cara oposada a la democràcia és la convocatòria d’eleccions del 21 de desembre o votar a favor de l’aplicació del 155”, ha seguit Pujol, instant el govern de Sánchez a rectificar. En aquest sentit, ha emplaçat el president espanyol a venir a Catalunya a dir: “Treballarem perquè la democràcia plena torni, una democràcia plena significa pluralisme polític i que no hi hagi presos polítics”, paraules que el mateix president Sánchez ha pronunciat en una compareixença per anunciar el suport de l’estat espanyol a Guaidó com a president de Veneçuela. “Si som valents de dir-les pel món, també les hauríem de dir a Catalunya”, ha dit finalment.

El portaveu adjunt també ha traslladat el suport del grup parlamentari als presos polítics, que divendres van ser traslladats a Madrid, i ha reafirmat i ha donat suport a la seva voluntat d’afrontar el judici com un #JoAcuso a la justícia espanyola, – utilitzant el lema d’Òmnium Cultural contra el judici de l’1 d’octubre –: “és el mirall que explicarà al món qui és i com és Espanya, les seves misèries”.

 

Barcelona, 4 de febrer de 2019

Darreres notícies

El president Puigdemont i Jordi Sànchez apel·len a votar amb l’esperit de l’1 d’octubre el proper 28-A, en una conversa entre Brussel·les i la presó de Soto del Real

Feia 553 dies que Puigdemont i Sànchez no conversaven en persona, des que un ocupava el càrrec de …

Més informació

Josep Rull: “Anem a Madrid a defensar l’1 d’octubre i li diem a Sánchez, Rivera i Casado que no hi renunciarem mai i no demanarem mai perdó”

Ferran Bel: “El 28-A no votarem si Pedro Sánchez seguirà sent president del Govern espanyol, sinó si el …

Més informació

Jordi Sànchez: “El dia 28 necessitem una gran mobilització perquè ens hi juguem o l’autodeterminació o caure en el risc d’un nou 155”

 El candidat al Congrés assegura que qui vulgui ajudar “els que som a la presó i a l’exili, …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.