Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya urgeix a treballar per un futur sostenible econòmicament, mediambiental i social del sector de la petroquímica

El grup parlamentari demana una millora dels protocols de seguretat empresarials i treballar per garantir el desplegament del PLESEQTA

 

Junts per Catalunya ha urgit a treballar per un futur sostenible econòmicament, mediambiental i social del sector de la petroquímica durant el debat en sessió plenària de les conclusions de la Comissió d’estudi sobre la seguretat d’aquest sector. La diputada de Junts per Catalunya Mònica Sales ha destacat les conclusions del grup que van en aquesta línia de cerca de la sostenibilitat: “Sal centrar les propostes i alinear-les amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la UE. Per nosaltres hi ha dos objectius destacables: el canvi climàtic i la cogovernança”. En aquest sentit ha afirmat que “el propi sector entén que cal introduir factors d’eficiència energètica. Han de treballar cap a la producció de nous materials i anar cap a la producció d’alt valor afegit”.

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1338844670990970882?s=20

 

Sales també ha assenyalat que l’accident de la petroquímica IQOXE va suposar un canvi de paradigma pel que fa a la manera d’entendre i de veure el clúster petroquímic del Camp de Tarragona. “La confiança que el sector s’havia guanyat durant els últims 40 anys entre els veïns i veïnes del territori, va quedar malmesa després del fatídic accident” ha apuntat, Sales, que ha sentenciat que “el gran repte és recuperar aquesta confiança que ha de passar per la transparència en la gestió i en la comunicació”.

A més, d’entre les propostes de conclusions que ha presentat el grup parlamentari de Junts per Catalunya, Sales ha destacat la urgència de millorar els protocols de seguretat empresarials; millores en la inversió en tecnologies de seguretat; estudiar la implementació de caixes negres a les plantes; o treballar per garantir el desplegament del PLESEQTA.

 

Barcelona, 15 de desembre de 2020

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos