Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya torna a presentar la Proposició de Llei de lluita contra la morositat després de rebre el veto del Govern espanyol

Ferran Bel: “Exigim la rectificació del Govern espanyol perquè es tramiti una llei que es fa imprescindible per dotar de liquiditat les empreses”

 

El portaveu econòmic de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha tornat a registrar la Proposició de Llei per “reforçar les mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials, a l’efecte d’establir un règim sancionador“. El passat mes de febrer el Grup Parlamentari va registrar aquesta iniciativa al Congrés, però aquest dimarts va rebre un escrit del Govern espanyol al·legant que implicava “la pèrdua de 9.639.000 milions d’euros” per a les arques públiques. “Sembla ser que aquest govern respon més a les pressions que a les necessitats. Exigim que rectifiqui perquè es tramiti una llei que es fa imprescindible per dotar de liquiditat les empreses i pimes“, argumenta.

 

Per tot això, Junts per Catalunya ha registrat una altra vegada la mateixa Proposició de Llei amb un únic canvi, i és que l’entrada en vigor de les modificacions de l’IVA serà el gener de 2021. “Per JxCat aquesta és una prioritat, i més encara amb la crisi que deixa la pandèmia del Coronavirus“, apunta. Alguns dels aspectes més rellevants que recull la iniciativa són: la creació d’un observatori de la morositat, la modificació de la llei d’ordenació de el comerç minorista, amb la finalitat de limitar els terminis de pagament mitjançant pacte, i modificacions en la Llei de l’ IVA, a l’efecte de facilitar la deducció de l’IVA repercutit d’operacions amb morositat en el pagament.

 

Totes aquestes mesures tenen com objectiu final millorar la capacitat de finançament de el teixit empresarial, especialment de les pimes, així com incrementar la seva competitivitat“, assegura el diputat, i recorda que aquesta és una reivindicació històrica dels diferents sectors empresarials, sobretot de la plataforma Multisectorial contra la morositat.

 

 

 

Madrid, 7 de maig de 2020

 

Darreres notícies

Albert Batet: “El petit comerç s’ha d’adaptar a les noves tecnologies per poder arribar als seus clients com ho han fet en alguns municipis durant el confinament”

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya i la portaveu adjunta, Gemma Geis, visiten Ripoll per …

Més informació

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Segueix-nos