Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya torna a apel·lar al mandat democràtic de l’1 d’Octubre a la sessió constitutiva del Congrés i del Senat

Els diputats i senadors de Junts per Catalunya prenen possessió de l’escó a les Corts espanyoles amb la mateixa fórmula que van fer servir els presos polítics el 21 de maig

 

Els diputats i senadors de Junts per Catalunya han assistit aquest dimarts a la sessió constitutiva de les Corts espanyoles, i han apel·lat a “la lleialtat al mandat democràtic de l’1 d’Octubre, per fidelitat al poble de Catalunya, per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats i per imperatiu legal ho prometo”. Així ho han expressat els diputats de Junts per Catalunya al Congrés en el moment d’acatar la Constitució, mentre que, al Senat, els senadors de la formació han fet la promesa a través d’acta notarial, d’acord amb el reglament de la cambra.

 

Després de la sessió constitutiva, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha lamentat l’entrada de l’extrema dreta a la Mesa de la cambra Baixa perquè “li dóna un caràcter de normalitat democràtica que no hauria de tenir”. En aquest sentit, ha assegurat que “hem participat en el cordó sanitari per impedir que la seva presència fos més nombrosa”.

 

Per la seva banda, el portaveu del grup al Senat, Josep Lluís Cleries, ha defensat que “hem acatat per imperatiu legal la Constitució a través d’acta notarial, sense que existís cap força major ni malaltia, per demostrar que no existeix cap tipus d’impediment per a fer-ho. Per tant, el president Puigdemont, el conseller Comín i ben aviat la consellera Ponsatí també haurien de poder-ho fer per a adquirir la seva condició d’eurodiputats, tal com va decidir el poble de Catalunya en les eleccions europees”.

 

El grup de Junts per Catalunya al Congrés està format per Laura Borràs, qui exercirà com a portaveu, Míriam Nogueras, Jaume Alonso-Cuevillas, Genís Boadella, Mariona Illamola, Sergi Miquel, Ferran Bel i Concep Cañadell.

 

Pel que fa al Senat, està format per Josep Lluís Cleries, que seguirà exercint com a portaveu, Marta Pascal, Jami Matamala, Mayte Rivero i Josep Maria Cervera.

 

 

Madrid, 3 de desembre de 2019

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos