Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya situa la infància com una de les prioritats en les polítiques públiques a Catalunya

La diputada Imma Gallardo acusa Ciudadanos de buscar la demagògia política amb una qüestió tan transcendental com és la infància  

El ple del Parlament ha celebrat un debat monogràfic sobre la protecció de la infància dimarts al matí que, a proposta de Ciudadanos, pretenia abordar les últimes actuacions del Govern de la Generalitat al voltant d’aquesta qüestió. La diputada de Junts per Catalunya Imma Gallardo ha demanat a Ciudadanos que “deixin de fer demagògia i plantegem quins són els problemes reals, per proposar solucions reals, amb un millor i necessari equilibri territorial”. Per això, la diputada ha assenyalat les polítiques públiques d’atenció a l’infant i l’adolescent com un dels principals focus d’atenció i una de les principals prioritats en polítiques públiques a Catalunya.

En aquesta línia, Gallardo ha reclamat el desplegament de millors polítiques d’atenció als infants i les seves famílies, una aspiració que requereix de més recursos públics, ha dit, i ha remarcat del dèficit fiscal com un greuge que dificulta aquest desplegament. “Si poguéssim disposar de tots els recursos que generem, tindríem la possibilitat de centrar-nos en polítiques importants pel país, com la infància, a favor de tothom i en contra de ningú”. Tot i així, ha celebrat que el pla de Govern prioritzi la inversió en polítiques que garanteixin els drets dels infants i adolescents. La diputada ha fet una glossa d’algunes de les iniciatives aprovades darrerament al Parlament en matèria d’infància i adolescència, com doblar la inversió al pressupost del 2019, lluitar contra la pobresa i exclusió social infantil amb una estratègia integral o incrementar el parc d’habitatges d’emergència social.

 

“Per educar un infant cal tot un poble”

La diputada del grup parlamentari de Junts per Catalunya ha apel·lat a un adverbi africà que diu que “per educar un infant cal tot un poble”, per recordar que la tasca d’educar a un infant ha d’implicar tota la societat. En aquest sentit ha agraït la tasca no només de les famílies, sinó també dels mestres i professors, educadors, monitors de menjador o activitats esportives, que també contribueixen al seu desenvolupament. “Hem d’escoltar a les persones que aporten aquest valor intangible a la societat i proporcionar-los les eines per fer millor la seva feina”, ha reblat.

Finalment, la diputada ha marcat com a element prioritari i deure dels parlamentaris “empatitzar amb els problemes de la societat, convertir els ideals en aplicacions pràctiques”, i ha seguit, “cal que aprenguem de la curiosa mirada dels infants, que reflexionem des de l’empatia i el respecte a les persones”.

 

L’escola catalana, model d’èxit

El ple del Parlament ha debatut una moció sobre l’adoctrinament a les escoles, presentada per Ciudadanos. El diputat de Junts per Catalunya, Xavier Quinquillà, ha rebutjat el plantejament d’aquesta moció en considerar que no existeix un adoctrinament a l’escola catalana. Per això ha defensat el model d’escola catalana com una escola que fomenta “el pensament crític des dels valors de la llibertat, la democràcia, la diversitat, el diàleg i la tolerància”, ha dit, i ha seguit constatant que “això és un problema per a aquells que volen imposar una visió uniformitzadora basada en el pensament únic”. És per això que ha sentenciat que “amb l’escola catalana no s’hi juga i no es pot frivolitzar ni menystenir un model que és garantia de cohesió, equitat i progrés”.

 

 

Barcelona, 18 de desembre de 2018

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.