Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya s’abstindrà a la pròrroga de l’estat d’alarma i tornarà a demanar el confinament total

El Grup Parlamentari de Junts per Catalunya donarà suport als decrets de mesures econòmiques, però presentarà una bateria de mesures pròpies perquè el Govern espanyol les reculli en un nou decret

 

Els diputats de Junts per Catalunya al Congrés s’abstindran en el decret de pròrroga de l’estat d’alarma que es votarà aquest dimecres al Ple de la Cambra Baixa. “Allargar l’estat d’alarma és necessari, això no ho discutim, però cal fer-ho d’una altra manera“, ha assegurat la portaveu del grup, Laura Borràs, en un missatge distribuït a les xarxes socials. “És insuficient i, tal com porta reclamant el president Torra, ha d’incloure el confinament total de la població“, assegura Borràs, qui posa de manifest la “ineficàcia” de la gestió del Ministeri de Sanitat en relació a la recentralització de les competències de les comunitats autònomes: “l’Executiu de Pedro Sánchez ha recentralitzat la gestió sanitària quan precisament en casos com aquests la proximitat salva vides “.

 

Sobre els reials decrets de mesures econòmiques, Junts per Catalunya considera les iniciatives “necessàries, encara que insuficients“; per això, ha decidit donar suport als decrets, alhora que presentarà un document on es recullin totes les iniciatives econòmiques que ha vingut defensant el Govern de la Generalitat i que defensa aquest Grup Parlamentari. Entre les mesures destacades, Borràs ha destacat la “creació d’una renda mínima de ciutadania que garanteixi uns ingressos mínims a la ciutadania” i la “supressió del pagament de tributs i subministraments” per descomprimir econòmicament les famílies més vulnerables.

 

A més, els diputats no acudiran a Ple “per responsabilitat” i en coherència amb el que recomanen les autoritats sanitàries. Els diputats votaran telemàticament i, tot i no poder intervenir virtualment en el Ple perquè el reglament no ho permet, defensaran el posicionament dels punts de l’ordre del dia a través de les xarxes socials.

 

 

 

 

Madrid, 24 de març de 2020

Darreres notícies

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Junts per Catalunya defensa al Congrés un règim sancionador contra la morositat empresarial

El Ple aprovarà la seva presa en consideració i Ferran Bel demana un tràmit parlamentari ràpid: “moltes empreses …

Més informació

Segueix-nos