Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: “Junts ens hem d’enfortir per mantenir el compromís per avançar en la reobertura”

 

 

Junts per Catalunya ha reclamat la necessitat de fer compatible el sector químic al sud de Tarragona, pels llocs de treball i la projecció de futur d’aquesta indústria, amb la salut i la seguretat del territori. Així ho ha defensat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament de Catalunya, on s’han aprovat en comissió les conclusions de la comissió d’estudi de la seguretat del sector de la petroquímica, creada després de l’accident produït el passat 14 de gener a l’empresa química IQOXE amb l’objectiu d’estudiar i escoltar els diferents sectors per tal d’extreure’n unes conclusions i recomanacions que millorin els protocols de seguretat industrial i la gestió de futures emergències.

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha assegurat que el complex químic de Tarragona és “un motor econòmic del sud del país i de Catalunya” on treballen 10.000 persones i hi ha prop de 30.000 llocs de treball indirectes. Així mateix, ha assenyalat que des de les administracions s’ha de garantir també la seguretat i la salut dels treballadors i dels veïns del Camp de Tarragona i “fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del nostre territori”. Per això, ha defensat, finalment, “garantir el desplegament del PLASQTA i impulsar formació i més informació pel conjunt de la ciutadania”.

 

En aquesta línia, Batet ha detallat que entre les conclusions que ha presentat Junts per Catalunya s’han dividit en dos grups. El primer bloc està enfocat a millorar la seguretat industrial interior, amb mesures per incrementar la inversió en tecnologies de seguretat, estudiar la implementació de caixes negres a les plantes químiques, i la revisió i millora dels protocols de seguretat empresarials, entre d’altres. El segon bloc, està pensat per millorar la seguretat industrial exterior, i això se passa com ha detallat Batet, per la recuperació de la confiança dels veïns i veïnes del territori amb el sector i la indústria química, coordinació amb les empreses de l’entorn per tal de poder tractar millor els protocols de seguretat, i garantir el desplegament del PLASQTA des de Tarragona.

També s’hi ha referit la diputada Teresa Pallarès, portaveu de Junts per Catalunya, a la comissió d’estudi, que ha fet valer que durant la comissió “s’hagi aconseguit la implantació del PLASEQTA i que s’hagin començat a fer inversions”. Pallarès també ha reclamat que es facin compatibles “la sostenibilitat econòmica de la indústria, amb la sostenibilitat mediambiental i la sostenibilitat social que en aquest moment s’ha posat en qüestió, que és la pèrdua de confiança de l’entorn i que s’ha de recuperar amb aquests plans”.

Crida a la responsabilitat per fer front a la Covid-19

D’altra banda, el president del Grup parlamentari ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: “Junts ens hem d’enfortir per mantenir el compromís per avançar en la reobertura”. “L’equilibri entre vida i economia, salut i prosperitat, depèn de la responsabilitat que tothom en tingui”, ha dit finalment.

 

Barcelona, 24 de novembre de 2020


 

Darreres notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos