Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya referma el compromís amb el president Puigdemont i els cinc diputats perquè segueixin exercint els seus drets parlamentaris

Gemma Geis assegura que la interlocutòria del jutge Llarena posa de nou de manifest la voluntat de fer política a través dels tribunals

La portaveu adjunta de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha valorat en una roda de premsa la decisió del jutge Llarena de suspendre el president Puigdemont i els presos polítics dels seus càrrecs públics. Geis ha considerat “inaudit que un tribunal pretengui suspendre uns diputats d’un Parlament escollits democràticament” per la qual cosa veu en aquesta suspensió un nou episodi “d’un tribunal que fa política en nom de l’estat espanyol”. “El jutge els vol suspendre per una causa que no s’aguanta per enlloc, una causa feta a mida per l’Estat espanyol amb retalls de diaris i informes manipulats”, ha denunciat Geis.

Gemma Geis ha traslladat el compromís del grup parlamentari perquè el president Puigdemont i els presos polítics puguin seguir exercint “amb plenitud els seus drets civils i polítics”. En aquesta línia, la diputada ha defensat la sobirania del Parlament i ha considerat que és la cambra qui ha de prendre una decisió sobre la suspensió de càrrecs i no un tribunal, perquè “no deixarem que la justícia espanyola entri a aquesta cambra”. Geis ha refermat el compromís de Junts per Catalunya amb el vot dels ciutadans el passat 21 de desembre i ha sentenciat que “hem de ser coherents amb el que hem dit fins ara, no s’ha comès cap delicte, i, per tant, no podem aplicar la suspensió per uns delictes que no s’han produït”.

Sobre la suspensió, la portaveu adjunta de Junts per Catalunya també ha recordat que altres tribunals europeus “no veuen rastre ni de rebel·lió ni de sedició i aquí els suspenen per rebel·lió” i per això ha considerat que la suspensió que proposa el jutge Llarena “és una fórmula jurídica innovadora, una cortina de fum per preservar-se de les futures resolucions internacionals que vindran i que acreditaran les vulneracions de drets i les composicions del Parlament i les urnes”.

 

Barcelona, 10 de juliol de 2018

Darreres notícies

Eduard Pujol reivindica els valors del civisme, el pacifisme i la no-violència com a eines polítiques per a vèncer la repressió

El portaveu adjunt s’empara en els principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el seu 70è …

Més informació

President Puigdemont: “El Consell per la República arribarà allà on no puguin les nostres institucions, anirem pel món en nom de la República que els catalans han decidit a través de processos electorals”

President Torra ha assegurat que “no hi ha marxa enrere en el camí cap a la llibertat” i …

Més informació

Junts per Catalunya celebra l’aprovació del pla de treball de la Comissió d’Investigació del 155: “El 155 necessita la veritat i que els responsables donin la cara”

Eduard Pujol emplaça Rajoy, Sáenz de Santamaría, Rivera i Casado a “comparèixer al Parlament i explicar la jugada …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.