Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya recorrerà la decisió de la JEC i la considera un “despropòsit”

Gonzalo Boye, Xavier Trias i Bea Talegón seran els candidats provisionals de la candidatura de Junts per Catalunya a Europa mentre no es resolguin les al·legacions presentades

Junts per Catalunya ha decidit recórrer al Tribunal Suprem i al Tribunal Constitucional la decisió de la Junta Electoral Central d’excloure la candidatura del president Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí i Toni Comín a les properes eleccions al Parlament Europeu el 26 de maig. Davant aquesta negativa, i de forma provisional, Junts per Catalunya ha escollit l’advocat Gonzalo Boye, l’exbatlle de Barcelona Xavier Trias i la periodista Bea Talegón, com a membres de la llista de la candidatura europea. El vicepresident del Parlament, Josep Costa, i l’advocat del president i candidat de Junts per Catalunya al Congrés, Jaume Alonso-Cuevillas, han coincidit que es tracta d’un “despropòsit”i demostra que estem en una situació “d’emergència democràtica que ens porta a fer-hi front políticament i jurídicament aquesta resolució”. El vicepresident Costa ha denunciat que la JEC hagi actuat de forma “arbitrària i incomprensible”a l’hora d’emetre la resolució i ha assegurat que també s’ha mobilitzat un equip jurídic internacional per enviar a instàncies europees les al·legacions que s’han recorregut ja a instàncies espanyoles. “Està format per gent que ens ha donat èxits jurídics en la batalla internacional i sabem que ens donaran la raó”, ha conclòs.

 

Per la seva banda, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha assegurat que amb aquesta decisió la JEC ha convertit les eleccions europees “en un referèndum entre democràcia i autoritarisme”. Tot i així s’ha mostrat convençut que el cas es guanyarà “a Luxemburg” la lluita legal contra “els poders de l’estat que estan conjurats a apartar el president Puigdemont i la resta de consellers a l’exili”.

 

 

Barcelona, 29 d’abril de 2019

Darreres notícies

El president Puigdemont crida a concentrar el vot independentista en Junts per Catalunya el 26M: “Haurem de decidir entre 155 o 1 d’octubre; entre repressors o llibertat”

Quim Forn: “No renunciarem, no ens rendirem. El 26-M tenim una gran oportunitat per donar una resposta clara, …

Més informació

Borràs sobre la suspensió de diputats: “Els vots dels ciutadans van portar-los al Congrés i ara l’arquitectura juridicoinstitucional de l’Estat s’encarrega d’apartar-los”

El diputat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha assegurat que és competència del ple del Congrés decidir sobre la …

Més informació

Artadi; “En Quim Forn no pot ser aquí per malaltia democràtica d’un Estat que permet que hi hagi presos polítics i exiliats”

La candidata número dos de Junts per Catalunya a Barcelona apel·la al vot doblement útil, “doble papereta per …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.