Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama un repartiment just dels fons europeus, que no es quedin bloquejats a Madrid i es destinin a reactivar l’economia

Francesc de Dalmases sobre la creació del Centre Català d’Empresa i Drets Humans: “Fora del camp de joc de la democràcia i els drets humans, no hi volem cap joc polític, econòmic ni social”

Junts per Catalunya ha reclamat que els fons europeus que rebrà Espanya no es quedin bloquejats a Madrid i es puguin destinar a projectes per reactivar l’economia catalana. El diputat de Junts per Catalunya Jordi Munell ha instat al Govern a treballar per obtenir el màxim nombre de fons possible per destinar a l’estimulació del consum, especialment a la petita i mitjana empresa, que han patit durament la crisi de la Covid-19 i que segons les últimes enquestes, un 20% es planteja tancar definitivament.

Munell ha criticat l’actitud fins ara del Govern espanyol, amb el seu president, “Pedro Sánchez, que es fa fotografies amb l’Íbex35 i no amb el teixit de les microempreses, pimes o autònoms” i ha remarcat la inacció del govern espanyol en relació amb les mesures preses per pal·liar els efectes econòmics de la crisi. i ha destacat que Catalunya hagi estat pionera a l’hora de congelar el cobrament de taxes, impostos o amb els préstecs i ajudes que s’han facilitat des del Govern.

Al seu torn de rèplica, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que des del Departament es treballa amb les patronals i les cambres de comerç perquè presentin els projectes necessaris per rebre els fons europeus que pertoquen a Catalunya. “Catalunya és un territori líder en captació de fons europeus i volem creure que alguns els diners que rebrà el govern espanyol podran ser invertits a les petites i mitjanes empreses”, ha sentenciat Tremosa.

Centre Català d’Empresa i Drets

El Parlament de Catalunya ha debatut una proposició de llei de creació del  Centre Català d’Empresa i Drets Humans, que té per objecte vetllar pel compliment del Dret Internacional de Drets Humans per part de les empreses que operen a Catalunya i també desenvolupen activitats en altres països. El diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, ha celebrat la creació d’aquest ens perquè “fora del camp de joc de la democràcia i els drets humans, no hi volem cap joc polític, econòmic ni social”. “Lligar empresa i drets humans és un valor afegit per a les nostres empreses”, ha apuntat Dalmases.

El diputat també ha denunciat la vulneració de drets a l’Estat espanyol “on es persegueix un president per defensar la llibertat d’expressió o amb una presidenta del Parlament condemnada”. Dalmases també ha interpel·lat part dels diputats del Parlament a qui els ha preguntat si “els sembla coherent avançar en els DDHH al Parlament i facin veure que no són conscients de la situació a l’estat espanyol?”.

 

Barcelona, 8 d’octubre de 2020

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos