Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama un diàleg de govern a govern sense condicions, que es reconeguin les institucions catalanes com a interlocutors i que es faci amb un mediador internacional

El president del grup de Junts per Catalunya al Parlament i la portaveu al Congrés dels Diputats han explicat les condicions amb el PSOE per debatre sobre la investidura de Pedro Sánchez

 

Amb motiu del 25N, Junts per Catalunya impulsarà des del Parlament una proposició de llei per modificar el Codi penal i eliminar el supòsit “d’abús sexual “

 

La direcció de Junts per Catalunya s’ha reunit aquest dilluns i ha posat sobre la taula les condicions per un diàleg amb el Govern espanyol per debatre sobre la investidura de Pedro Sánchez. Aquestes condicions passen per tenir un diàleg d’igual a igual entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat espanyol i sense exclusions, és a dir, amb el reconeixement de les institucions catalanes, del president Torra, del president Puigdemont i dels presos polítics com a interlocutors vàlids. També han posat èmfasi en la necessitat de la figura d’un mediador internacional i que qualsevol solució passi per una votació per donar veu als catalans per tal que decideixin sobre el seu futur. En les cinc condicions fixades, Junts per Catalunya també considera imprescindible el final de la repressió i la reversió del efectes i que es marqui un cordó sanitari a VOX.

 

En una roda de premsa posterior a la reunió, la portaveu al Congrés, Laura Borràs, ha remarcat que des de la tardor de 2017 “vivim una situació de repressió ferotge i de regressió democràtica” i ha destacat la importància de protegir “la democràcia i les llibertats individuals i col·lectives, que són bàsiques i irrenunciables en l’exercici de la política”. Per això, “davant d’un PSOE que no proposa, Junts per Catalunya aporta solucions que només depenen de la voluntat política” ha apuntat Laura Borràs.

 

En aquest sentit, per la portaveu al Congrés, “és imprescindible el final de la repressió i la reversió dels seus efectes”, i ha recordat el pronunciament de l’ONU, d’Internacional Trial Watch i d’Amnistia Internacional. “Seria molt estrany demanar un diàleg sense condicions i que no es pugui parlar d’autodeterminació al Parlament”. En aquest sentit, ha demanat que es retirin els recursos que el govern espanyol ha presentat contra la Mesa del Parlament. També en aquesta línia, la diputada a Madrid considera “imprescindible que hi hagi un cordó sanitari a VOX, que pot tenir una primera translació en la configuració de la Mesa del Congrés”.

 

De la seva banda, el president del grup de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, i Albert Batet ha manifestat el “compromís clar i rotund amb la política i la voluntat de diàleg”, i ha reconegut que el preacord entre PSOE i Unidas Podemos “obre una finestra d’oportunitat perquè un partit no repressor pugui formar part d’un govern a Espanya”. Tanmateix, ha admès que ja s’han perdut moltes oportunitats i que aquesta última s’hauria d’aprofitar per resoldre “un problema molt greu de democràcia a l’Estat” ja que “des del 10N fins avui no hem vist cap projecte de ruptura amb el règim del 78, ni de renovació de l’Estat, ni projecte per a Catalunya, i en canvi hem vist moltes necessitats”.

 

 

Una proposició de llei per canviar el Codi penal

Amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la violència envers les dones, Junts per Catalunya ha anunciat que impulsarà des del Parlament una proposta per presentar a la Mesa del Congrés de Diputats una proposició de llei per modificar el Codi penal per tal que s’aboleixi el supòsit d’abús sexual. Ho ha explicat en roda de premsa la diputada Aurora Madaula, que ha condemnat qualsevol tipus de violència contra les dones i ha lamentat els 11 feminicidis que hi ha hagut en el que portem d’any a Catalunya.

Partim d’una desigualtat social i judicial, un sistema judicial masclista que ens avergonyeix cada dia amb sentències com la de la Manada” ha denunciat Madaula que també ha explicat que s’instarà el Ministeri Fiscal que persegueixi d’ofici un delicte de violència masclista malgrat que s’hagi produït el desistiment de la denunciant. Madaula també ha assegurat que Junts per Catalunya es compromet a aïllar i renunciar a pactes de qualsevol tipus “amb partits polítics d’ultradreta i negacionistes que representen un pas enrere en la lluita contra la violència vers les dones i la plena igualtat”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 25 de novembre de 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos