Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris amb l’Executiu

Junts per Catalunya considera necessari que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata mesures com un confinament nocturn, per frenar més ràpid la propagació de la Covid-19 i evitar així mesures més restrictives durant les pròximes setmanes. Així ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, en la reunió que s’ha celebrat aquest vespre entre representants parlamentaris i l’Executiu, on ha assistit amb el portaveu de Salut del Grup, Lluís Guinó.

Per Junts per Catalunya és urgent que el Govern faci aquesta petició al govern espanyol i que les decisions que s’adoptin per lluitar contra la pandèmia es puguin decidir i gestionar des de Catalunya. “En la primera onada de la Covid-19, es va evidenciar que la centralització és un desgavell i ens perjudica”, ha aclarit Albert Batet. El president del Grup parlamentari, també ha apuntat que l’aplicació immediata del confinament nocturn “és una mesura que comparteixen els sectors afectats per les primeres mesures anticovid i que consideren que cal implantar” perquè permetria, entre d’altres, reduir la mobilitat però garantir l’obertura dels comerços i les escoles.

A la reunió d’aquest vespre, Batet també ha proposat que si les dades sanitàries milloren les pròximes setmanes amb el confinament nocturn, es puguin plantejar flexibilitzar les restriccions a l’hostaleria, encara que inicialment fos de manera parcial. En aquest sentit, també ha reclamat incrementar les ajudes als sectors afectats per les restriccions, tal com ha anunciat que és la seva voluntat el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. “Hem d’esforçar-nos encara més per evitar el tancament d’empreses i adoptar aquelles mesures que siguin menys lesives per l’economia. Salvar llocs de treball també és salvar vides”, ha apuntat el president del Grup parlamentari, que també ha manifestat a la trobada la necessitat d’actuar amb una major previsibilitat i que la ciutadania conegui, en funció dels índexs i de l’evolució de la pandèmia, quines mesures s’adoptaran en l’àmbit laboral, de mobilitat o de relacions socials.

 

 

Barcelona, 23 d’octubre de 2020


 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos