Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama menys gestos al govern espanyol i més mesures efectives de compromís amb els drets socials a Catalunya

La diputada Teresa Pallarès assegura que Catalunya ha fet els deures en termes de fiscalitat i emplaça l’executiu de Sánchez a fer efectiu la totalitat dels fons que resten pendents d’abonar a la Generalitat

Junts per Catalunya reclama el traspàs de les beques universitàries i reivindica les polítiques del Govern al voltant de les persones

 

La diputada de Junts per Catalunya, Teresa Pallarès, ha reclamat “menys gestos al govern espanyol i més mesures efectives de compromís amb els drets socials a Catalunya”, al ple del Parlament de dijous al matí. Durant la seva intervenció en la moció sobre política fiscal, Pallarès ha lamentat que el grup parlamentari socialista hagi presentat al Parlament un text que buscava només donar “estabilitat al govern de Sánchez i suport a la modificació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària” entrada al Congrés dels Diputats i emplaçat el govern espanyol a “fer efectiu la totalitat dels fons que resten pendents d’abonar a Catalunya” així com determinació davant el frau fiscal.

En aquest sentit, Pallarès ha assegurat que “Catalunya ha fet els deures”, i ha exposat algunes de les mesures impulsades pel Govern com les polítiques de conscienciació fiscal amb programes, per exemple, dirigits als alumnes de la ESO; o convenis i acords de col·laboració amb col·legis i associacions professionals que integren l’Ecosistema Tributari; o l’augment i priorització dels recursos per fer front a la inspecció fiscal i el proveïment de 40 places del cos tècnic de gestors tributaris. És per això que la diputada ha conclòs que “en termes de fiscalitat, el nostre capteniment és promoure la igualtat d’oportunitats a través d’uns pressupostos socials i un sistema fiscal i d’aplicació dels tributs més equitatiu i eficient”.

 

L’economia circular com a accelerador del creixement econòmic

El diputat de Junts per Catalunya, Narcís Clara, ha considerat l’economia circular com un model d’economia que podria accelerar el creixement econòmic fent aparèixer noves professions i un sistema que contribuirà a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Clara ha interpel·lat el Govern a fer una transició cap a aquest sistema circular, promoure l’economia verda i circular “per avançar cap a un futur sostenible del nostre país com a element d’impuls de la competitivitat, la innovació, l’ocupació, la sostenibilitat i la resiliència”.

 

Reclamació del traspàs de les beques universitàries

El diputat de Junts per Catalunya, Lluís Font, ha instat el Govern a reclamar les competències en la gestió de les beques universitàries i ajuts a l’estudi. Durant la seva intervenció, el diputat també ha assegurat que “necessitem un país amb eficàcia administrativa i on les inversions previstes siguin executades”  i ha lamentat que Espanya no pugui donar respostes a totes aquestes demandes. “Espanya podia ser un país modern, dinàmic i eficient que impulsés les regions capdavanteres. Però, quin és el projecte espanyol?”, ha dit.

 

 

Les persones al centre de les polítiques del Govern

La diputada de Junts per Catalunya, Anna Tarrés, ha denunciat que alguns grups parlamentaris busquin “desacreditar, erosionar o desqualificar l’acció del Govern” en matèria de desprotecció social, i ha assegurat que “les persones són i seran sempre una prioritat del Govern”. Algunes de les dades que així ho acrediten són les 100.000 persones que es beneficien de la Renda Garantida de la Ciutadania – llei pionera a tot l’estat espanyol – o que la Generalitat aporti el 84% del finançament públic en relació a la llei sobre dependència – més del que estava establert per llei, on es demanava una aportació del 50%.

També la diputada del grup parlamentari, Mònica Sales, ha remarcat el compromís del Govern amb el reforç de la inspecció del treball per a la igualtat i les millores de les condicions laborals, la lluita contra la precarietat i la competència des lleial d’algunes empreses. Per això ha reclamat que Catalunya “disposi de les eines possibles per facilitar més oportunitats de feina, derivades de la capacitat de legislar en matèria laboral”.

 

 

Barcelona, 22 de novembre de 2018

 

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.