Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama al ministre de Sanitat que proporcioni tests ràpids a la població com a mesura més efectiva contra el Coronavirus, juntament amb el confinament

Cañadell avisa que “des dels ajuntaments estem fent comandes per subministrar material sanitari allà on el Govern espanyol no arriba”

 

La portaveu de Sanitat de Junts per Catalunya al Congrés, Concep Cañadell, ha reclamat al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que posi a disposició de la ciutadania els tests ràpids per detectar la infecció de COVID-19 perquè, segons els experts “és la mesura més efectiva contra el coronavirus, juntament amb el confinament”. I afegeix: “Països de l’entorn europeu com Alemanya ja ho estan fent i s’està demostrant que frena el virus”. La diputada ha lamentat que a Catalunya “no ens ha arribat cap test de l’Estat espanyol”.

 

Cañadell, que ha seguit la compareixença del ministre des del seu domicili a Térmens, d’on n’és l’Alcaldessa, ha subratllat que “des dels ajuntaments nosaltres estem fent comandes per poder subministrar material sanitari allà on el Govern espanyol no arriba”. En aquest sentit, la diputada espera que l’Estat no requisi el material comprat des dels municipis i pugui arribar arreu: “Des del mon local també fem aplec pensant en els ciutadans i els sanitaris ja que ara mateix el sistema no els proporciona el material necessari, explica.

 

Pel que fa als respiradors, Cañadell ha demanat al ministre “agilitzar el procés d’homologació” dels projectes que moltes empreses estan presentant aquests dies. “Cal que es cobreixin les necessitats d’equipament mèdic que ara mateix no són suficients”, apunta la diputada, qui destaca també que aquest procés “ha de tenir totes les garanties”.

 

Finalment, la diputada trasllada una pregunta al ministre en relació al que alguns mitjans de comunicació han publicat aquest dijous sobre els avisos de l’OMS i la UE a Espanya de fer aplec de material sanitari per fer front a la crisi de la COVID-19.

 

 

 

 

Madrid, 2 d’abril de 2020

Darreres notícies

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Matamala proposa al Senat fer l’activitat parlamentària per videoconferència

Considera que es generaria un estalvi en despeses de transport, allotjament i altres dietes   Josep Maria Matamala, …

Més informació

Segueix-nos