Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama al Congrés la suspensió de la venda d’armes a l’Azerbaidjan i una solució al conflicte que respecti la voluntat dels ciutadans de l’Artsakh

Nogueras recorda que el 2019 l’Estat espanyol “va autoritzar exportacions al règim d’Ilham Aliyev per valor de 104,5 milions d’euros”

 

La portaveu de Defensa de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha signat i impulsat una Proposició no de Llei per reclamar al Govern espanyol que suspengui amb caràcter immediat la venda d’armes a l’Azerbaidjan. Nogueras recorda que el 2019 l’Estat espanyol “va autoritzar exportacions al règim d’Ilham Aliyev per valor de 104,5 milions d’euros”.

 

Davant dels atacs armats iniciats el passat 27 de setembre a l’anomenada línia de contacte que separa l’exercit de defensa de Nagorno-Karabakh i les forces armades de l’Azerbaidjan, Junts per Catalunya insta el Govern espanyol a:

 

  1. Abstenir-se de vendre armes o qualsevol equipament militar a l’Azerbaidjan, i suspendre amb caràcter d’urgència aquestes transaccions.
  2. Promoure a nivell internacional, com a mesura imprescindible per una resolució definitiva del conflicte, que tota solució ha de respectar la voluntat majoritària expressada lliurement per la població autòctona de Nagorno-Karabakh.
  3. Condemnar el suport militar de Turquia a l’Azerbaidjan, i liderar la imposició de sancions contra Turquia a nivell europeu pel seu comportament agressiu i expansionista a la Mediterrània oriental i al Caucas.

 

 

Madrid, 30 d’octubre de 2020

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos