Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama al Congrés la suspensió de la venda d’armes a l’Azerbaidjan i una solució al conflicte que respecti la voluntat dels ciutadans de l’Artsakh

Nogueras recorda que el 2019 l’Estat espanyol “va autoritzar exportacions al règim d’Ilham Aliyev per valor de 104,5 milions d’euros”

 

La portaveu de Defensa de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha signat i impulsat una Proposició no de Llei per reclamar al Govern espanyol que suspengui amb caràcter immediat la venda d’armes a l’Azerbaidjan. Nogueras recorda que el 2019 l’Estat espanyol “va autoritzar exportacions al règim d’Ilham Aliyev per valor de 104,5 milions d’euros”.

 

Davant dels atacs armats iniciats el passat 27 de setembre a l’anomenada línia de contacte que separa l’exercit de defensa de Nagorno-Karabakh i les forces armades de l’Azerbaidjan, Junts per Catalunya insta el Govern espanyol a:

 

  1. Abstenir-se de vendre armes o qualsevol equipament militar a l’Azerbaidjan, i suspendre amb caràcter d’urgència aquestes transaccions.
  2. Promoure a nivell internacional, com a mesura imprescindible per una resolució definitiva del conflicte, que tota solució ha de respectar la voluntat majoritària expressada lliurement per la població autòctona de Nagorno-Karabakh.
  3. Condemnar el suport militar de Turquia a l’Azerbaidjan, i liderar la imposició de sancions contra Turquia a nivell europeu pel seu comportament agressiu i expansionista a la Mediterrània oriental i al Caucas.

 

 

Madrid, 30 d’octubre de 2020

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos