Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya reclama a l’Estat espanyol el confinament total i la descentralització de competències per gestionar la crisi sanitària del COVID-19

En la compareixença del president Torra per videoconferència al Parlament, Albert Batet ha remarcat l’actuació proactiva i diligent del Govern per fer front a la pandèmia

 

Batet ha urgit a adoptar la via telemàtica al Parlament: “Cal que la Cambra estigui activa i operativa per poder legislar, si s’escau, i donar una resposta ràpida en aquesta greu crisi sanitària, econòmica i social”

 

 

Junts per Catalunya ha reclamat de nou la necessitat que el Govern espanyol activi el confinament total de Catalunya per lluitar contra la propagació del coronavirus COVID-19 i li ha retret la gestió centralitzadora que en fa l’Estat i que “ha complicat i alentit la resposta a la crisi sanitària”. Així s’ha pronunciat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, durant la sessió informativa per videoconferència que ha celebrat avui el president Quim Torra amb els presidents dels diferents grups i subgrups parlamentaris, per explicar les accions que ha pres el Govern per pal·liar els efectes de la pandèmia.

 

En aquest sentit, Batet ha subratllat que Catalunya ha estat capdavantera en l’adopció de les mesures dràstiques i necessàries per evitar la propagació del virus i per contribuir a la seva mitigació, sempre sota el criteri que han marcat els experts de la comunitat sanitària i científica, de forma coordinada amb la resta d’administracions i amb la complicitat de la societat civil. “El Govern ha afrontat de cara, des del primer moment i amb tota la determinació i rapidesa la situació d’emergència” i ha assenyat que “el confinament no és una dèria, és una necessitat, és el millor antídot de què disposem ara mateix per aturar el virus”, ha dit Batet.

 

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya ha aplaudit la reacció “proactiva i diligent” de la Generalitat des de l’inici de la crisi sanitària, així com la coordinació “sincera i lleial amb la resta d’administracions” que ha mantingut la Generalitat. Una actitud que Batet ha contraposat amb la del Govern espanyol, que ha centralitzar les competències en determinats àmbits com el de la sanitat: “La cooperació no és sinònim de submissió, sinó de respecte i reconeixement que les diferents administracions saben gestionar de forma més eficient”. “La recentralització ha complicat i alentit la resposta a la crisi sanitària i ha limitat la capacitat d’iniciativa de la Generalitat, que no disposa de les eines d’un estat”, ha reblat.

 

 

Implementar la via telemàtica al Parlament

 

D’altra banda, el president del grup parlamentari ha demanat situar el Parlament a l’avantguarda de preservació de la democràcia, sobretot en períodes excepcionals com aquest. “L’activitat telemàtica hauria de ser la dinàmica de funcionament habitual del Parlament”, ha defensat, tal com Junts per Catalunya va proposar a la Mesa del Parlament, i després que ahir aprovés una reforma del Reglament de la Cambra per poder incloure l’opció telemàtica en el funcionament de l’activitat parlamentària. “El Parlament no pot quedar confinat. Cal que la Cambra estigui activa i operativa per poder legislar, si s’escau, i donar una resposta ràpida en aquesta greu crisi sanitària, econòmica i social”.

 

Batet també ha expressat el condol als familiars i amics de les víctimes mortals a causa d’aquest virus així com a les persones contagiades. També ha agraït la tasca dels serveis d’emergència, cossos de seguretat i treballadors dels serveis essencials. I ha estès aquest agraïment als professionals mèdics que estan al capdavant de la cura i atenció dels ciutadans que pateixen aquesta malaltia: “La nostra més sincera gratitud perquè estan afrontant la seva feina i vocació amb unes condicions que no són les millors, prioritzant les persones i el bé comunitari”.

 

 

 

Barcelona, 25 de març de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos