Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya rebat el “relat fals” de l’unionisme dels efectes del procés independentista sobre l’economia catalana

Mònica Sales reivindica el valor patrimonial i cultural de la llengua de signes catalana

Eusebi Campdepadrós defensa l’ús del dret civil català perquè hi hagi una regulació del lloguer més just i equilibrat

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha fet una glossa de les dades econòmiques positives de Catalunya aquest darrer any per rebatre el “relat fals que manté l’unionisme sobre els efectes negatius el procés independentista sobre l’economia catalana”. En una pregunta al president de la Generalitat sobre la situació econòmica a Catalunya, ha destacat que la inversió estrangera d’enguany duplica la de l’any anterior, mentre que a l’estat espanyol la inversió estrangera ha baixat un 41%. També ha afegit que el país és la capital europea del talent emprenedor i que la taxa d’emprenedoria creix un 8,13%, un valor superior a la mitjana europea. Finalment, Batet ha apuntat que 8.642 empreses estrangeres s’hagin establert a Catalunya i ha destacat el rècord en exportacions del país, que aporten un total de 71.623.000€.

En aquesta línia, el president Quim Torra, ha afegit alguna dada a les esmentades anteriorment pel portaveu i ha sentenciat que quan s’analitzen les xifres dels últims cinc anys, queda demostrat que “és compatible defensar els drets i llibertats de Catalunya i defensar un país de progrés i oportunitat”. “Tenim un país en marxa, que està a punt, i això és mèrit de la ciutadania i dels emprenedors del país”, ha conclòs.

 

 

El valor cultural de la llengua de signes catalana

La diputada de Junts per Catalunya Mònica Sales ha fet valer la importància de la llengua de signes catalana com a element que enriqueix i manté viu el patrimoni cultural català:  “Una llengua no és aliena a la cultura que té a la vora i per això és importantíssim establir polítiques culturals que la fomentin, difonguin i que vetllin per ella i pel seu aprenentatge i ús”. I amb més motius, després que l’any 2010 el Parlament va reconèixer la llengua de signes com a part del patrimoni cultural català i permetia el seu ús a les administracions públiques.

Al seu torn de rèplica, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha reblat que des del Govern “entenem la llengua de signes catalana com una part insubstituïble del nostre patrimoni lingüístic i cultural. En aquest sentit hi ha unes conquestes socials ben assentades i valuoses, com ara la presència de la llengua de signes catalana en serveis públics i actes de la Generalitat”.

 

 

Llei d’arrendaments urbans: el dret civil de Catalunya com a eina per a regular els lloguers

El diputat de Junts per Catalunya Eusebi Campdepadrós ha defensat l’ús del dret civil català perquè hi hagi una regulació del lloguer més just i equilibrat. Després que el ple del Parlament de Catalunya no ha tramitat el decret llei d’arrendaments urbans, el diputat ha reivindicat que “el dret civil català no es pot concebre com un conjunt residual de normes i institucions aïllades, de caràcter fragmentat i subordinat al dret estatal, sinó com un sistema normatiu modern, dotat de la connexió interna i concebut com un ordenament complert”. En aquest sentit, Campdepadrós ha reclamat que el país compti amb una regulació pròpia del contracte d’arrendaments urbans per superar  les limitacions de la legislació estatal vigent i que permeti dotar els ajuntaments amb les eines necessàries per a limitar l’increment dels preus del lloguer d’habitatges.

 

“El dret civil català no es pot concebre com un conjunt residual de normes i institucions aïllades, de caràcter fragmentat i subordinat al dret estatal, sinó com un sistema normatiu modern, dotat de la connexió interna i concebut com un ordenament complert”

 

“La necessitat del decret ha quedat palesa. Som conscients de la greu vulnerabilitat econòmica i social d’un gran nombre de famílies i llars per afrontar els pagaments d’un habitatge”, ha conclòs finalment, assegurant que cal un marc normatiu que ho permeti. 

 

Recupera la intervenció del diputat Eusebi Campdepadrós:

 

 

Barcelona, 26 de juny de 2019

 


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya rebutja la censura i les ingerències judicials al Parlament i reivindica que s’hi pugui parlar del dret d’autodeterminació

La diputada Elsa Artadi ha explicat que s’han presentat quatre esmenes a la proposta de resolució conjunta amb …

Més informació

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de Junts per Catalunya que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de Junts per Catalunya per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Segueix-nos