Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya proposa la Declaració de la Llotja de Mar com a punt de partida conjunt de l’independentisme per negociar amb Madrid

La portaveu al Congrés, Laura Borràs, considera que aquest text signat per partits de tot l’Estat és “un consens cívic, pacífic i democràtic que donaria una solució al conflicte”

 

Els vuit diputats i cinc senadors electes de Junts per Catalunya s’han trobat aquest dimarts a les portes del Congrés per fer-se una fotografia de grup abans d’iniciar els tràmits per acreditar-se

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha posat en valor la declaració de la Llotja de Mar, un acord signat el passat 25 d’octubre a Barcelona, on partits de tot l’Estat van reclamar el dret d’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics. Per Borràs aquesta declaració és un “consens cívic, pacífic i democràtic que donaria una solució al conflicte” i hauria de ser “la posició comuna de l’independentisme” a partir del qual treballar conjuntament per negociar amb Madrid. Laura Borràs ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació a les portes del Congrés, acompanyada dels tots diputats i senadors de Junts per Catalunya.

 

Borràs ha reivindicat els acords de la Llotja de Mar, posteriors a la sentència, i ha explicat que si bé la figura del relator que constava en l’acord de Pedralbes segueix sent necessària, “aquest acord ha quedat desfasat perquè hem tingut una sentència posterior que marca un abans i un després”. La cap de files al Congrés ha explicat que manté obertes les possibilitat de trobar-se amb tothom: “Durant tota la setmana tindrem reunions amb les forces que ens permetin fer efectiva la nostra força i els nostres vots per trobar una solució política al conflicte”.

 

Pel que fa a la unitat independentista, la portaveu al Congrés ha insistit en lluitar per tenir unitat estratègica, també en la votació a la investidura del president espanyol. “Som els de la unitat, la vam demanar, abans, durant i després de la campanya electoral. Treballarem perquè l’independentisme pugui exercir la influència necessària per solucionar el conflicte polític i que els nostres vots puguin servir per això”, ha reblat. 

 

Laura Borràs ha recordat que aquesta vegada “ens acreditem sense els nostres companys presos que van ser suspesos en l’anterior legislatura”, i ha posat de manifest que “amb menys participació i més oferta independentista, venim amb un diputat i un senador més”. També ha explicat que Junts per Catalunya “farà política per resoldre el conflicte polític” i, per fer-ho, ha dit que “és imprescindible asseure’s a negociar per parlar de la situació de repressió que viu Espanya, com la que vam veure ahir, que pretén inhabilitar el president Torra, que ha estat democràticament escollit per la ciutadania”.

 

 

 

 

Madrid, 19 de novembre de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos