Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya presenta les seves esmenes als pressupostos generals de l’Estat prioritzant les ajudes socials i econòmiques per la Covid

El grup parlamentari DE JxCat registra al Congrés més de 350 esmenes a l’articulat amb un caràcter marcadament social

 

Els diputats de Junts per Catalunya a Madrid han presentat aquest dimarts les esmenes a l’articulat al projecte de pressupostos generals de l’Estat. Junts per Catalunya és conscient del moment excepcional causat per la pandèmia, i les conseqüències que aquesta comporta, tan negatives per a les famílies i els negocis.

 

Per això, la prioritat de JxCat és la creació d’un fons Covid de 180 milions d’euros i un de 60 milions específic per a les poblacions de menys de 20 mil habitants. Les administracions locals i municipals són la primera finestreta a la qual accedeixen els ciutadans per resoldre els seus problemes. Aquestes administracions, que ja de per si estan infrafinançades, pateixen ara les conseqüències d’aquesta crisi econòmica, social i sanitària sense precedents; per això, per Junts per Catalunya és prioritari dotar-les dels recursos necessaris per garantir la millor atenció als ciutadans i ciutadanes.

 

Així mateix, i tenint en compte la crisi provocada pel Coronavirus, Junts per Catalunya reclama per a autònoms i emprenedors una partida de 500 milions i 200 milions més per a Pimes. Una de cada quatre empreses que ha fet fallida a l’Estat són a Catalunya; negocis que han hagut de tancar per les restriccions de la pandèmia. A més, cal recordar que Espanya lidera l’atur juvenil a Europa, amb més de el 40% dels joves aturats. Per impulsar l’ocupació juvenil, JxCat també reclama 300 milions d’euros.

 

En aquest context, és imprescindible garantir el dret a l’habitatge a les famílies en situació de vulnerabilitat; és per això que es reclamen 300 milions d’euros per a ajudes a l’habitatge per a joves i col·lectius vulnerables, i una partida específica de 150 milions per habitatge social al Baix Llobregat, una de les zones amb més densitat de població de Catalunya. A més, 100 milions per invertir en el segon cicle d’educació i promoure així la gratuïtat de l’ensenyament per a aquelles famílies que més ho necessitin.

 

Un altre gran bloc d’aquestes esmenes són les reivindicacions històriques de la Generalitat de Catalunya i els incompliments en matèria de finançament:

 

  • 649 milions de deute per la llei de la dependència que l’Estat no finança, encara que estigui obligat per llei.
  • 350 milions addicionals per a Rodalies
  • 50 milions per al transport públic
  • Impulsar definitivament el Corredor Mediterrani, que tot i les insistències de les institucions europees, Espanya insisteix en desatendre.
  • 50 milions per revertir les conseqüències del temporal Glòria i Dana.

 

 

Els sanitaris, una prioritat

 

Junts per Catalunya no oblida els professionals sanitaris que lluiten contra la pandèmia en els Centres d’Atenció Primària, en els hospitals, en els laboratoris investigant per a la vacuna, etc. Per això, reclama dues partides que sumen 400 milions d’euros destinades, d’una banda, a la investigació, i d’altra a l’atenció sanitària per fer front a la Covid-19.

 

 

 

 

 

Madrid

17 novembre 2020

 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos