Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya presenta els integrants de les candidatures per a les properes eleccions del 28-A i 26-M

El president Puigdemont encapçalarà la llista de Junts per Catalunya a Europa i els presos polítics formaran part de les llistes a les eleccions espanyoles 

Els presos polítics i els candidats apel·len a la “unitat” de l’independentisme per fer avançar el projecte de país a Espanya però també a Europa 

Junts per Catalunya ha presentat aquest diumenge al migdia l’acord per concórrer sota la fórmula de Junts per Catalunya a les properes eleccions a Madrid, Europa i Barcelona. En una roda de premsa, les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, i la vicepresidenta del Partit Demòcrata, Míriam Nogueras, han explicat que les candidatures seran transversals, plurals i que responen a l’esperit amb què es va crear Junts per Catalunya en les eleccions del 21D.

Elsa Artadi ha assegurat que les candidatures sorgeixen de la voluntat de “compartir un mateix projecte polític, que aquest sigui el màxim de transversal possible i que responguin a la unitat i transversalitat que demana la societat catalana”. “Ha de ser un projecte d’equip i no personalista. Sense peatges i amb el compromís de la gent i el poble de Catalunya”, ha reblat.

Pel que fa a les eleccions europees, la candidatura de Junts per Catalunya l’encapçalarà el president Puigdemont en considerar, com ha apuntat Artadi, que “la millor manera d’internacionalitzar el conflicte i que Europa entengui el que passa a Catalunya, és que hi hagi una veu lliure a Europa”. Sobre la candidatura de Barcelona, Artadi ha anunciat que s’incorporarà a la llista del conseller Quim Forn, juntament amb Neus Munté “amb la voluntat de treballar amb tot l’equip de regidors actuals de l’Ajuntament de Barcelona per fer una candidatura que sumi”.

Al Congrés, la Jordi Sànchez, Laura Borràs, Míriam Nogueras i Ramon Tremosa encapçalaran la llista per Barcelona; el conseller Josep Rull, Ferran Bel i Aurora Massip, per Tarragona; el conseller Jordi Turull, liderarà la llista de Lleida; mentre que la candidatura de Girona estarà encapçalada per Jaume-Alonso Cuevillas, Sergi Miquel i Marina Geli. Les persones que integraran les llistes pel Senat seran, entre d’altres, el conseller de cultura a l’exili Lluís Puig, Héctor López Bofill i Assumpció Castellví. La consellera Laura Borràs ha traslladat el compromís de treballar “per la unitat, amb fermesa i determinació”. La consellera ha assegurat que “el conflicte de l’estat espanyol és amb Catalunya i les llistes reflecteixen això”.

La vicepresidenta del Partit Demòcrata ha assegurat que “si una cosa fa por a Madrid és la unitat. Quan hem anat junts és quan Madrid més ha tremolat”. Nogueras ha assegurat que l’acció política que es farà des del Congrés estarà centrada en la defensa desacomplexada del mandat de l’1 d’octubre, el 27 d’octubre i el 21 de desembre.  “Junts per Catalunya és l’únic grup independentista i independent amb veu pròpia i anem a defensar Catalunya i els seus ciutadans”, ha sentenciat.

Finalment, Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Joseo Rull han enviat una carta des de Soto del Real, celebrant que es presenti aquestes candidatures i refermant el compromís amb la unitat: “Estem convençuts que la unitat és encara avui la millor aposta per vèncer electoralment els adversaris de les llibertats nacionals i polítiques. Cercar i proposar aquesta concòrdia, trucar  les portes de les altres formacions sobiranistes i republicanes per emplaçar-les a la unitat electoral és i serà la nostra guia fins al final”, han traslladat. Finalment, els presos han sentenciat que “sortim a guanyar. I vencerem perquè farem nostre el comprimís amb la política honesta i la centralitat de la nostra acció”.

 

 

Barcelona, 10 de març de 2019

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos