Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya lamenta la mort de la dofí Anak i reclama al Govern Colau accelerar els tràmits pel trasllat dels tres que encara queden al Zoo

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, recorda que el trasllat dels dofins del zoològic està pendent des de l’anterior mandat municipal i pregunta a l’alcaldessa de què ha servit declarar amb pompositat Barcelona “ciutat lliure de cetacis en captivitat”

 

El Grup Municipal de Junts per Catalunya ha lamentat la mort ahir de la dofí Anak al Zoo de Barcelona i ha reclamat al Govern que encapçala Ada Colau accelerar els tràmits pel trasllat dels tres que encara queden a les desfasades i fora de norma instal·lacions municipals del Parc e la Ciutadella. El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, ha recordat que el trasllat dels dofins del zoològic està pendent des de l’anterior mandat municipal, i ha preguntat a l’alcaldessa de què ha servit declarar amb pompositat Barcelona “ciutat lliure de cetacis en captivitat”.

 

Segons va explicar el Govern en un comunicat, ahir dimecres es va morir al Zoo de Barcelona, presumiblement a causa de la malaltia provocada per un virus, la dofí Anak, el membre de més edat del grup de dofins que encara viuen a les instal·lacions municipals del Parc de la Ciutadella. El portaveu del Grup municipal de JuntsxCat, Jordi Martí, ha “lamentat profundament la mort d’aquesta dofí tant emblemàtica del Zoo de Barcelona”, i ha traslladat el seu suport a la comunitat de treballadors i treballadores, amics i voluntaris del zoològic barceloní.

 

“Lamentem també”, ha dit Jordi Martí, “el retard que s’està produint en el trasllat a un altre espai del grup de dofins que encara viuen a les piscines del zoo de Barcelona, i que està pendent des de mitjans del mandat anterior de l’Alcaldessa Colau”. Per al regidor de JuntsxCat, “el trasllat és urgent, no es pot demorar més, i per això reclamem al Govern d’Ada Colau que acceleri els tràmits per fer possible el trasllat el més aviat possible, i la clausura definitiva del dofinari del Zoo”.

 

Martí han recordat que les instal·lacions del dofins del Zoo de Barcelona estan des de fa temps fora de les normes que fixen les institucions internacionals que regulen la vida en captivitat dels dofins. L’Associació Europea de Mamífers Aquàtics (EAAM) ja fa anys que va decretar com a no ajustades a norma les instal·lacions per a dofins del parc de Barcelona, i va establir una pròrroga fins al 31 de desembre de 2018 per a ajustar-s’hi, que en cas de no complir-se significaria l’expulsió del Zoo de la capital catalana d’aquesta entitat, una aliança imprescindible per a la subsistència dels programes de conservació dels zoològics, finalment la seva raó per existir. Per a superar aquest atzucac, el Govern de l’Alcalde Xavier Trias va aprovar un Pla Estratègic que, entre altres projectes de modernització, incloïa la construcció d’un nou dofinari, que complia amb els requisits de l’EAAM i permetia no només el manteniment del grup de dofins de Barcelona, si no que també acollir-ne de procedents d’altres llocs, i es deixaven d’utilitzar-los per fer espectacles.

 

El Govern d’Ada Colau va decidir congelar el Pla del Zoo de l’Alcalde Trias, aturar el projecte de nou dofinari i optar, en el cas dels dofins, pel seu trasllat progressiu a altres zoo o parcs marins, o, fins i tot, a santuaris marins, que no existeixen. Durant el mandat passat, Colau va aconseguir traslladar dos dofins a l’Oceanogràfic de València, on, curiosament, els dofins participen en espectacles aquàtics, i els altres 4 (des d’ahir 3) esperen nous trasllats.

 

Mentre tant, a finals de 2016, l’Ajuntament governat per Ada Colau va aprovar amb pompositat en un Ple municipal declarar Barcelona coma “ciutat lliure de cetacis en captivitat”, i es donava temps fins al 2019 per a fer-ho possible. Avui Jordi Martí ha preguntat a l’Alcaldessa Colau “de què ha servit exactament aquesta declaració de ciutat lliure de cetacis?, han passat tres anys, i seguim igual, amb dofins al Zoo de Barcelona nedant en piscines fora de norma”.

 

El portaveu de Junts per Catalunya ha anunciat que en la pròxima Comissió de Presidència la seva formació demanarà la compareixença de la Tinent d’Alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, per conèixer quins són els plans del nou govern municipal en relació al Zoo i el benestar animal.

 

 

Darreres notícies

Formacions polítiques i entitats independentistes denuncien que l’Estat espanyol segueix incomplint els dictàmens de l’ONU que exigeixen l’alliberament dels presos polítics un any després de la seva publicació

Els dictàmens van ser fruit d’una acció conjunta i coordinada entre l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i les …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya han donat un total de 52.600 euros a projectes per fer front a la Covid-19

Els diputats de Junts per Catalunya han donat un total de 52.600 euros a projectes per fer front …

Més informació

Junts per Catalunya aposta per una transformació massiva del sector de l’automòbil i polítiques sòlides que facilitin la innovació i transferència de coneixement

Glòria Freixa demana a l’estat espanyol que escolti les organitzacions internacionals quan adverteixen de la vulneració de drets …

Més informació

Segueix-nos