Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya insta el Parlament “a plantar-se” davant la decisió de la JEC i reivindica la legitimitat de Quim Torra com a president de la Generalitat

 El president del grup parlamentari, Albert Batet, apel·la la cambra a “mantenir-se ferm i a no reconèixer, en cap cas, que s’alteri la composició del Parlament i la presidència de la Generalitat”

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha traslladat el seu suport al president Quim Torra i ha reivindicat la seva legitimitat com a president de la Generalitat de Catalunya després de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar-lo. En una roda de premsa posterior a una reunió del grup aquest matí, Albert Batet ha instat el Parlament a “plantar-se i a mantenir-se ferm” davant aquesta resolució en considerar que la cambra “no pot reconèixer, en cap cas, que s’alteri la composició del Parlament i la presidència de la Generalitat. És una qüestió de dignitat i sobirania”. “És el moment de refermar la dignitat de la presidència de la Generalitat, com a màxima institució del país”, ha dit el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1213458493426061314?s=20

 

La Junta Electoral posa diputats, però no pot treure’ls i, en cap cas, pot treure presidents”, ha denunciat el president del grup parlamentari, que ha reiterat que és la ciutadania qui és l’encarregada d’escollir els càrrecs al capdavant de les institucions. En aquest sentit, Batet ha anunciat que presentaran els recursos pertinents al Tribunal Suprem com a Junts per Catalunya i com a diputats a títol personal “perquè no siguin vulnerats els nostres drets i exigirem que el Tribunal Suprem no sigui còmplice del cop d’estat perpetrat per la Junta Electoral Central”.

Els nostres membres de la Mesa i els òrgans preceptius actuaran en conseqüència en la defensa del Parlament de Catalunya”, ha dit el president del grup, que ha assegurat que es tracta d’un “atropellament a la democràcia”. Per això ha interpel·lat la resta de forces del Parlament: “Tots els demòcrates s’han de sentir interpel·lats per aquesta nova ingerència a les institucions del nostre país”, ha conclòs.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1213443266483572736?s=20

 

Finalment, Batet ha fet una crida a la mobilització ciutadana, pacífica i cívica per defensar els drets del poble de Catalunya i de la seva ciutadania.

 

Barcelona, 4 de gener de 2020

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos