Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya insta el Parlament “a plantar-se” davant la decisió de la JEC i reivindica la legitimitat de Quim Torra com a president de la Generalitat

 El president del grup parlamentari, Albert Batet, apel·la la cambra a “mantenir-se ferm i a no reconèixer, en cap cas, que s’alteri la composició del Parlament i la presidència de la Generalitat”

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha traslladat el seu suport al president Quim Torra i ha reivindicat la seva legitimitat com a president de la Generalitat de Catalunya després de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar-lo. En una roda de premsa posterior a una reunió del grup aquest matí, Albert Batet ha instat el Parlament a “plantar-se i a mantenir-se ferm” davant aquesta resolució en considerar que la cambra “no pot reconèixer, en cap cas, que s’alteri la composició del Parlament i la presidència de la Generalitat. És una qüestió de dignitat i sobirania”. “És el moment de refermar la dignitat de la presidència de la Generalitat, com a màxima institució del país”, ha dit el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya.

 

 

La Junta Electoral posa diputats, però no pot treure’ls i, en cap cas, pot treure presidents”, ha denunciat el president del grup parlamentari, que ha reiterat que és la ciutadania qui és l’encarregada d’escollir els càrrecs al capdavant de les institucions. En aquest sentit, Batet ha anunciat que presentaran els recursos pertinents al Tribunal Suprem com a Junts per Catalunya i com a diputats a títol personal “perquè no siguin vulnerats els nostres drets i exigirem que el Tribunal Suprem no sigui còmplice del cop d’estat perpetrat per la Junta Electoral Central”.

Els nostres membres de la Mesa i els òrgans preceptius actuaran en conseqüència en la defensa del Parlament de Catalunya”, ha dit el president del grup, que ha assegurat que es tracta d’un “atropellament a la democràcia”. Per això ha interpel·lat la resta de forces del Parlament: “Tots els demòcrates s’han de sentir interpel·lats per aquesta nova ingerència a les institucions del nostre país”, ha conclòs.

 

 

Finalment, Batet ha fet una crida a la mobilització ciutadana, pacífica i cívica per defensar els drets del poble de Catalunya i de la seva ciutadania.

 

Barcelona, 4 de gener de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos