Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya insta el món independentista a refer la cadena de confiances i a treballar per una estratègia conjunta per assolir la independència

Albert Batet fa una crida a revalidar el mandat de l’1 d’octubre i superar el 50% dels vots independentistes en les properes eleccions com a resposta a la inhabilitació del president Torra 

El Parlament ratifica la confiança amb el president Torra, denuncia la vulneració del dret de llibertat d’expressió i rebutja la sentència del Suprem, que qualifica de cop a les institucions, arran d’una proposta de resolució de Junts per Catalunya i el grup republicà

 

 

El president del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat refer la cadena de confiances que hi va haver l’1 d’octubre del 2017 entre partits, entitats i la ciutadania per “definir una estratègia conjunta, que ens comprometi a tots, per assolir la independència”. Aquesta és la proposta que ha defensat durant el ple específic que ha celebrat el Parlament després de la inhabilitació del president Torra, amb què l’Estat “novament traspassa una nova línia vermella, perquè amb la seva inhabilitació, torna a inhabilitar la democràcia a Catalunya”. El president del Grup parlamentari ha assegurat que aquest nou atac “interpel·la tots els demòcrates” i ha considerat que la millor resposta a aquesta repressió és revalidar el mandat de l’1 d’octubre i superar el 50% dels vots independentistes en les properes eleccions: “Ens ataquen per l’1 d’octubre, responem amb 1 d’octubre”.

 

De nou, Batet ha lamentat que l’estat espanyol “estigui més obstinat en l’independentisme que en frenar el virus”. Una decisió “negligent” enmig d’una crisi econòmica, social i sanitària d’extrema gravetat. Tot i així, ha subratllat que “no han guanyat, no ens han desactivat i menys vençut. Nosaltres fem via”.

Recupera la intervenció de la consellera de la presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, a través del nostre canal de YouTube:

 

Recupera la intervenció del president del Grup parlamentari, Albert Batet, a través del nostre canal de YouTube:

 

Estratègia conjunta de tot l’independentisme per lluitar contra la repressió

La diputada de Junts per Catalunya Gemma Geis ha subratllat la voluntat del Grup parlamentari de buscar una estratègia conjunta “per avançar davant de la persecució de les institucions catalanes, i una repressió contra l’independentisme que no s’atura”. Geis ha considerat que el tret comú de la repressió és “tot el que tingui a veure amb l’1 d’octubre, que ho volen suprimir” i per això ha instat a defensar-lo “si és el que volen atacar”.

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1311401231877836800?s=20

La portaveu adjunta ha defensat la proposta de resolució presentada conjuntament per Junts per Catalunya i ERC, i aprovada pel Parlament, que manté la confiança amb el president Torra; dona suport al Govern; declara que no reconeix com a legítima la sentència del Tribunal Suprem i la qualifica de cop a les institucions; i, finalment, insta a les entitats i institucions de Catalunya a difondre internacionalment la inhabilitació del president Torra per la seva desproporció. També emplaça el Parlament, els grups parlamentaris, entitats i altres institucions a denunciar a nivell internacional la inhabilitació del president Torra per desproporcionada, irracional i per ser un abús de poder davant d’un sistema judicial parcial i absent d’independència.

‘Sí’ a la dignitat en la política que representa el president Torra i ‘no’ a la repressió de l’estat

El portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha defensat la petició de compareixença del president Quim Torra amb la voluntat de poder “escoltar-lo on toca, al Parlament, on es parla i s’escolta”. En aquest sentit, Pujol ha reivindicat la “dignitat en la política” que ha representat el president Torra davant la repressió de l’Estat espanyol. Espanya no tolera la divergència. Per això, quan la raó els podia vèncer, van triar la repressió”, ha dit el portaveu. Per això, ha lamentat que Espanya es troba tan còmode en aquesta repressió que “Espanya és un estat addicte a la repressió i a la violència policial, i judicial, en definitiva a la violència”.

 

Finalment, Pujol s’ha adreçat al president Torra i ha afirmat que “tot això valdrà la pena. Protegir la democràcia, salvar la llibertat i construir una República digna, justa, cívica, fraternal. Espanya s’ha passat de frenada. A cops, no es guanya. No ens guanyaran. Amb injustícia, tampoc”.

 

Recupera la intervenció del portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

Barcelona, 30 de setembre de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos